Asbest

Asbest

Inhoud pagina: Asbest

Op dit deel van de website vindt u informatie over asbest. Het accent van de informatie die u wordt aangeboden ligt op de milieu-aspecten van asbest en de relevante regelgeving van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

  • Wet- en regelgeving geeft een overzicht van de belangrijkste wet- en regelgeving namelijk het Asbestverwijderingsbesluit 2005, de Wabo, het Productenbesluit Asbest en het Arbeidsomstandhedenbesluit.
  • Situatiegericht geeft per situatie de toepasselijke wet- en regelgeving of richtlijnen weer. Informatie over de verschillende toepassingen van asbest vindt u op de pagina's Asbesttoepassingen en Asbestwegwijzer.
  • Asbest in scholen bevat voor gemeenten en schoolbesturen informatie en richtlijnen voor een goede asbestinventarisatie van schoolgebouwen.
  • Asbest in ziekenhuizen bevat voor ziekenhuisbesturen informatie en richtlijnen voor een goede asbestinventarisatie van ziekenhuisgebouwen.
  • Via de website Landelijk Asbestvolgsysteem wordt u op de hoogte gehouden over de laatste ontwikkelingen van het volgsysteem.
  • Meer informatie over de Green Deal zonnepanelen (asbestdaken en zon).

Voor producten ontwikkeld door overheden die ook handig en nuttig kunnen zijn voor andere overheden raadpleeg de pagina Overheden voor overheden.

Wilt u een vraag stellen aan een helpdesk bekijk de pagina Meer informatie om vast te stellen waar u terecht kunt met uw vraag.

Uitgelicht

asbestbuiten210x65

Gebruik de asbestwegwijzer!

Asbest is vóór 1994 in veel verschillende producten in en om woningen gebruikt. De asbestwegwijzer geeft informatie over de verschillende toepassingen die u in deze woningen kunt aantreffen. 

flickr_sheilaz413

Menukaart voorlichting voor uw regionale bijeenkomst!

Wilt u als overheidsorganisatie een regionale bijeenkomst over asbest voor overheden organiseren? Dan kan het Kenniscentrum InfoMil u daarbij helpen. Wij denken graag met u mee bij de uitwerking van het programma of zorgen voor een inhoudelijke bijdrage.

uitgelicht

Asbestinventarisatie voor schoolgebouwen

De pagina Asbest in scholen bevat voor gemeenten en schoolbesturen informatie en richtlijnen voor een goede asbestinventarisatie van schoolgebouwen.

publicaties

Publicaties

In deze rubriek vindt u een overzicht van verschillende publicaties van Kenniscentrum InfoMil, de Rijksoverheid en andere organisaties over asbest.

Nieuws

Altijd actuele asbestinformatie op uw website

15 september 2014Wilt u als gemeente altijd over actuele informatie over asbest beschikken op uw website? De asbest internetmodule voor gemeenten is vanaf nu beschikbaar. Deze module bevat kant en klare, actuele teksten en vragen en antwoorden over het onderwerp asbest. Gemeenten kunnen deze informatie gebruiken op hun eigen websites.
danger asbest
 

Kenniscentrum InfoMil