Asbest

Asbest

Asbest

Inhoud pagina: Asbest

Op deze pagina's staat informatie over asbest. Het accent van de aangeboden informatie ligt op de milieu-aspecten van asbest. Ook de regelgeving van het ministerie van Infrastructuur en Milieu die van toepassing is staat op deze pagina's.

  • Wet- en regelgeving geeft een overzicht van de belangrijkste wet- en regelgeving. Dit zijn het Asbestverwijderingsbesluit 2005, de Wabo, het Productenbesluit Asbest en het Arbeidsomstandhedenbesluit.
  • Situatiegericht geeft per situatie de toepasselijke wet- en regelgeving of richtlijnen weer. Informatie over de verschillende toepassingen van asbest staat op de pagina's Asbesttoepassingen en Asbestwegwijzer.
  • Asbest in scholen bevat voor gemeenten en schoolbesturen informatie en richtlijnen voor een goede asbestinventarisatie van schoolgebouwen.
  • Asbest in ziekenhuizen bevat voor ziekenhuisbesturen informatie en richtlijnen voor een goede asbestinventarisatie van ziekenhuisgebouwen.
  • Wij houden U op de hoogte over de laatste ontwikkelingen van het Landelijk Asbestvolgsysteem. Dit doen wij via de website Landelijk Asbestvolgsysteem.

Handige en nuttige producten kunt u vinden op de pagina Overheden voor overheden.

Helpdesk

U kunt op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur vragen stellen aan de telefonische helpdesk: 088-7977102 (kies optie 6). Of stel uw vraag per mail via het speciale helpdeskformulier.

Bekijk ook de pagina: Meer informatie.

Uitgelicht

asbestbuiten210x65

Gebruik de asbestwegwijzer

Asbest is vóór 1994 in veel verschillende producten in en om woningen gebruikt. De asbestwegwijzer geeft informatie over de verschillende toepassingen die u in deze woningen kunt vinden.

publicaties

Asbestfilmpjes Milieu Centraal

U kunt op deze pagina 2 korte filmpjes over asbest van Milieu Centraal bekijken.

Nieuws

danger asbest