Asbest

Asbest

Asbest

Inhoud pagina: Asbest

Op deze pagina's staat informatie over asbest. Het accent van de aangeboden informatie ligt op de milieu-aspecten van asbest. Ook de regelgeving van het ministerie van Infrastructuur en Milieu die van toepassing is staat op deze pagina's.

  • Wet- en regelgeving geeft een overzicht van de belangrijkste wet- en regelgeving. Dit zijn het Asbestverwijderingsbesluit 2005, de Wabo, het Productenbesluit Asbest en het Arbeidsomstandhedenbesluit.
  • Situatiegericht geeft per situatie de toepasselijke wet- en regelgeving of richtlijnen weer. Informatie over de verschillende toepassingen van asbest staat op de pagina's Asbesttoepassingen en Asbestwegwijzer.
  • Asbest in scholen bevat voor gemeenten en schoolbesturen informatie en richtlijnen voor een goede asbestinventarisatie van schoolgebouwen.
  • Asbest in ziekenhuizen bevat voor ziekenhuisbesturen informatie en richtlijnen voor een goede asbestinventarisatie van ziekenhuisgebouwen.
  • Wij houden U op de hoogte over de laatste ontwikkelingen van het Landelijk Asbestvolgsysteem. Dit doen wij via de website Landelijk Asbestvolgsysteem.

Handige en nuttige producten kunt u vinden op de pagina Overheden voor overheden.

Helpdesk

U kunt op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur vragen stellen aan de telefonische helpdesk: 088-7977102 (kies optie 6). Of stel uw vraag per mail via het speciale helpdeskformulier.

Bekijk ook de pagina: Meer informatie.

Uitgelicht

asbestbuiten210x65

Gebruik de asbestwegwijzer

Asbest is vóór 1994 in veel verschillende producten in en om woningen gebruikt. De asbestwegwijzer geeft informatie over de verschillende toepassingen die u in deze woningen kunt vinden.

publicaties

Publicaties

In deze rubriek vindt u een overzicht van verschillende publicaties. De publicaties zijn van Kenniscentrum InfoMil, de Rijksoverheid en andere organisaties en gaan over asbest.

Nieuws

Update asbestscholenkaart!

20 juli 2016De asbestscholenkaart op de Atlas Leefomgeving is geupdated!

Kennisnetwerkdag Asbest

22 juni 2016InfoMil organiseert een kennisnetwerkdag Asbest. De netwerkdag is de ideale mogelijkheid om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen in asbestland en u bij te laten praten over een aantal specifieke onderwerpen. Er is voldoende ruimte in het programma om bij te praten met uw collega’s uit het netwerk. U bent van harte welkom op deze leerzame middag.
danger asbest