Asbest

Asbest

Inhoud pagina: Asbest

Op dit deel van de website vindt u informatie over asbest. Het accent van de informatie die u wordt aangeboden ligt op de milieu-aspecten van asbest en de relevante regelgeving van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

  • Wet- en regelgeving geeft een overzicht van de belangrijkste wet- en regelgeving namelijk het Asbestverwijderingsbesluit 2005, de Wabo, het Productenbesluit Asbest en het Arbeidsomstandhedenbesluit.
  • Situatiegericht geeft per situatie de toepasselijke wet- en regelgeving of richtlijnen weer. Informatie over de verschillende toepassingen van asbest vindt u op de pagina's Asbesttoepassingen en Asbestwegwijzer.
  • Asbest in scholen bevat voor gemeenten en schoolbesturen informatie en richtlijnen voor een goede asbestinventarisatie van schoolgebouwen.
  • Asbest in ziekenhuizen bevat voor ziekenhuisbesturen informatie en richtlijnen voor een goede asbestinventarisatie van ziekenhuisgebouwen.
  • Via de website Landelijk Asbestvolgsysteem wordt u op de hoogte gehouden over de laatste ontwikkelingen van het volgsysteem.
  • Meer informatie over de Green Deal zonnepanelen (asbestdaken en zon).

Voor producten ontwikkeld door overheden die ook handig en nuttig kunnen zijn voor andere overheden raadpleeg de pagina Overheden voor overheden.

Helpdesk

Voor vragen kunt u op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur bellen met de telefonische helpdesk: (088) 602 50 50 of per mail via het speciale asbest helpdeskformulier.

Bekijk de pagina Meer informatie om vast te stellen waar u terecht kunt met uw vraag.

Uitgelicht

asbestbuiten210x65

Gebruik de asbestwegwijzer!

Asbest is vóór 1994 in veel verschillende producten in en om woningen gebruikt. De asbestwegwijzer geeft informatie over de verschillende toepassingen die u in deze woningen kunt aantreffen. 

publicaties

Publicaties

In deze rubriek vindt u een overzicht van verschillende publicaties van Kenniscentrum InfoMil, de Rijksoverheid en andere organisaties over asbest.

Nieuws

danger asbest
 

Kenniscentrum InfoMil