Prijsvraag voor een gezonde stad

Wie gaat de uitdaging aan? Tot 30 oktober 2015 kunnen ondernemers, studenten en maatschappelijke organisaties slimme ideeën aandragen voor een gezonde stad. Zoals nieuwe manieren voor het gezonder, schoner en stiller verplaatsen van goederen en mensen in de stad. Om zo de luchtkwaliteit te verbeteren en geluidsoverlast te verminderen.

Met de Innovatiechallenge Slimme en Gezonde Stad wil het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) werken aan verbetering van de luchtkwaliteit en verminderen van geluidshinder in steden. Het ministerie daagt (studenten van) universiteiten en hogescholen, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit om hun goede ideeën in te zenden. Inzenders maken kans op een bijdrage tot € 15.000 om hun idee verder te ontwikkelen. De finalisten krijgen een uitnodiging om hun idee te presenteren op donderdagmiddag 26 november 2015.

Uit alle inzendingen worden de zes meest vernieuwende ideeën onder de aandacht gebracht. Daarbij krijgen drie inzenders uiteindelijk een geldbedrag van maximaal 10 tot 15 duizend euro om hun ideeën verder uit te werken.