Stappenschema grensoverschrijdende milieueffectrapportage nu ook in het Duits beschikbaar

Tussen Nederland en Duitsland zijn uitvoeringsafspraken gemaakt over grensoverschrijdende milieueffectrapportage. Deze afspraken staan schematisch in een stappenschema. Nieuw is dat dit stappenschema nu ook in het Duits beschikbaar is.

In 2005 hebben Nederland en Duitsland een gezamenlijke verklaring opgesteld over de samenwerking bij milieueffectrapportage (m.e.r.) in grensoverschrijdend verband. Deze gezamenlijke verklaring is in 2013 geactualiseerd. Het betreft de Gezamenlijke verklaring Duitsland-Nederland inzake m.e.r. in grensoverschrijdend verband 2013 (pdf, 1.2 MB).

In de gezamenlijke verklaring staan praktische afspraken over hoe een grensoverschrijdende m.e.r. goed kan verlopen. Het doel is een goede informatie-uitwisseling tussen buurlanden en een zo soepel mogelijk verloop van zowel de m.e.r.-procedure als de grensoverschrijdende samenwerking.

De belangrijkste afspraken van de gezamenlijke verklaring staan schematisch in een stappenschema. Van het stappenschema is zowel een Nederlandse (pdf, 192 kB) als een Duitse (pdf, 949 kB) versie beschikbaar.