Conferentie Alles is gezondheid...

Op woensdag 7 februari 2018 bent u welkom op de landelijke conferentie van Alles is gezondheid... Deze vijfde editie vindt plaats in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Ontmoet elkaar en deel kennis voor een gezonder en vitaler Nederland. Het motto is dan ook: delen, durven, doen.

De hele dag door zijn er Inspiratiesessies rondom het thema gezondheid. Staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis geeft een verhelderende blik op preventie(beleid). En Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, lanceert de Gids gezonde leefomgeving.

Gezond inrichten van de leefomgeving

De Gids Gezonde Leefomgeving is bedoeld voor iedereen die aan de slag wil met het gezonder inrichten van de leefomgeving. Dat verandert na het van kracht worden van de Omgevingswet. De gids biedt informatie, inzichten, ruimtelijke data, instrumenten en werkvormen om samen te werken aan een gezonde leefomgeving. En concrete voorbeelden uit de praktijk. Ook biedt de website handvaten om gezondheid mee te wegen binnen het omgevingsbeleid.

De Gids Gezonde Leefomgeving is ontwikkeld om van te leren, ervaringen te delen en inspiratie op te doen. Vanuit een samenwerking tussen het Programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’GGD GHOR, RIVM en Rijkswaterstaat kwam de gids tot stand.