InfoMil Actueel 247

InfoMil Actueel
InfoMil Actueel 247

Jaarrapportage LMA 2016 als online magazine

Dit jaar presenteert het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA) voor de eerste keer de jaarrapportage als online magazine. Alle resultaten en projecten van het LMA in één magazine. Zo leest u bijvoorbeeld hoeveel meldingen de meldkamer LMA heeft afgehandeld.

Invoeringsbesluit Omgevingswet van start

In de zomer van 2017 startte het ministerie van Infrastructuur en Milieu met het opstellen van het Invoeringsbesluit Omgevingswet. Dit is een belangrijke nieuwe stap in de stelselherziening van het omgevingsrecht.

Implementatie Omgevingswet een slag verder: Slag-sessies

In de Slag-sessies komen gemeenten, provincies, waterschappen Rijk, omgevingsdiensten, veiligheidsregio's en GGD samen. Meld u aan voor de laatste ronde Slag-sessies van 2017.

Hulpmiddelen voor Energy Efficiency Directive (EED) beschikbaar

Is een onderneming EED-plichtig? Hoe stel ik dat vast? Als de onderneming EED-plichtig is, hoe ga ik dan als toezichthouder te werk? Welke verschillen zijn er eigenlijk tussen de EED en de erkende maatregelensystematiek van het Activiteitenbesluit? Leven deze vragen ook bij u? InfoMil stelt namelijk handige hulpmiddelen beschikbaar die helpen bij toezicht op naleving van de EED door bedrijven.

RIVM opent deuren voor publiek tijdens Kennisparade

Belandt plastic via het milieu in vis op ons bord? Zijn antibiotica in de toekomst nog effectief? Eet ik volgens de schijf van vijf? Bent u  geïnteresseerd in één van deze onderwerpen? Bezoek dan de Kennisparade van het RIVM op zaterdag 7 oktober 2017. In workshops, presentaties en aan de hand van proefjes krijgt u antwoord op deze en vele andere vragen. Er is ook een programma voor kinderen.