InfoMil Actueel 259

InfoMil Actueel
InfoMil Actueel 259

Programma congres stedelijke kavelruil bekend

Op donderdag 5 april 2018 organiseert het stimuleringsprogramma stedelijke kavelruil een congres over binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en de (on)mogelijkheden van het kavelruil instrument. In het hoofdprogramma spreekt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarna zijn workshops en masterclasses met praktijkvoorbeelden en kennisonderwerpen te volgen. De toegang is gratis. Aanmelden kan tot 30 maart 2018.

Atlas Werkconferentie:‘Bouwen aan een gezonde en groene leefomgeving'

Op dinsdag 17 april 2018 organiseren het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en Rijkswaterstaat de Atlas Werkconferentie ‘Bouwen aan een gezonde en groene leefomgeving’. Deze vindt plaats in de Amsterdamse RAI. Wij nodigen u uit om het die dag samen te hebben over de Atlas Leefomgeving, de Atlas Natuurlijk Kapitaal, de Nationale Energie Atlas, de gids Gezonde Leefomgeving en de Gezond OntwerpWijzer en hun relatie met het digitaal stelsel Omgevingswet.

Lees meer

Checklists tankstations geactualiseerd

De Omgevingsdienst Groningen heeft een derde controleronde toegevoegd aan de werkwijze bij toezicht op de voorschriften voor tankstations in het Activiteitenbesluit.

Zijn uw standaardteksten voor omgevingsvergunningen nog actueel?

De Landelijke redactie standaardteksten omgevingsvergunning heeft de standaardteksten voor omgevingsvergunningen aangepast. Het gaat om de standaardteksten ‘Agrarisch’ en ‘Ambtshalve wijziging en intrekking’.

Nieuwe functies en omgevingsaspecten op de pagina Ruimte

Op de pagina Ruimte zijn nieuwe functies en omgevingsaspecten toegevoegd en is een aantal pagina’s geactualiseerd.

Nieuwe tabellen Cwegdek - maart 2018

Er is een nieuw overzicht van wegdekcorrecties gepubliceerd op de site van Kenniscentrum InfoMil. Deze horen bij het Reken- en meetvoorschrift geluid 2012. Wegdekcorrectiefactoren worden gebruikt bij het berekenen van wegverkeerslawaai. Aanleiding is de publicatie van een nieuw rapport.

De BRZO+ website in een nieuw jasje

De BRZO+ website heeft een geheel vernieuwd en verfrist uiterlijk gekregen. Op de homepagina zijn vier oranje knoppen gemaakt. Door deze knop komt u snel bij informatie over de Brzo-bedrijven. Het verhaal over de inspectiepraktijk daaronder geeft een inkijkje in de wereld van de Brzo-inspectie. De Openbare samenvattingen van inspecties bij de Brzo-bedrijven zijn nu nóg makkelijker te vinden voor burgers en bedrijven. Nu staat er veel en zeer diverse informatie over de BRZO+ samenwerking op deze site.

Lees meer