InfoMil Actueel 270

InfoMil Actueel
InfoMil Actueel 270

Mis het komend nummer van de InfoMil Perspectief niet

Bent u nog niet geabonneerd op de InfoMil Perspectief? Word dan nu (gratis) abonnee en ontvang 4 keer per jaar automatisch het online magazine. De InfoMil Perspectief informeert u over achtergronden en ontwikkelingen op het gebied van milieuwet- en regelgeving.

Mis de InfoMil Perspectief niet!

Dit leest u in het komend nummer:

  • Nieuw handboek implementatie Richtlijn industriële emissies: verplichte kost voor vergunningverleners en toezichthouders
  • Nederland circulair: Rijkswaterstaat helpt gemeenten restafval terug te dringen
  • Verwerking van afval beoordelen? Nieuwe leidraad einde afval en handreiking ZZS bieden uitkomst
  • Herziening Bedrijvenregeling: drempel verlaagd voor ondernemers
  • Informatiepunt Omgevingswet biedt kennis uit eerste hand via website en helpdesk

Het komend nummer verschijnt op 20 september 2018.

Make it Work: voor betere Europese wetgeving

De Europese milieu-, water- en natuurregelgeving is divers en complex. Dat bemoeilijkt de uitvoering in de lidstaten. Nederland is daarom een van de initiatiefnemers van 'Make it Work'. Dit is een samenwerkingsproject met als doel om Europese regels en de uitvoering daarvan makkelijker en moderner te maken. Voor 2 onderwerpen zijn al aanbevelingen opgesteld, aan nummer 3 wordt gewerkt: het ondersteunen van eco-innovaties voor de circulaire economie.

Aan de slag met de AMvB's

De 4 Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB's) van de Omgevingswet zijn gepubliceerd in het Staatsblad. De regelgeving onder de wet wordt daarmee weer een stuk duidelijker. Overheden kunnen nu weer een aantal stappen zetten in de invoering van de wet. Het Informatiepunt Omgevingswet staat klaar om uw vragen te beantwoorden.

Nieuwe tabellen Cwegdek - augustus 2018

Kenniscentrum InfoMil publiceert een nieuw overzicht van wegdekcorrecties. Het overzicht hoort bij het Reken- en meetvoorschrift geluid 2012. Wegdekcorrectiefactoren worden gebruikt bij het berekenen van wegverkeerslawaai. Aanleiding is de herziening van een rapport en een nieuw rapport.

Meer weten over meten en modelleren van luchtkwaliteit?

Op 20 september 2018 gaat blok 4 van de Opleiding Luchtverontreiniging, luchtkwaliteit en depositie van start. U kunt zich nog aanmelden.