InfoMil Actueel 303

Nieuws in Perspectief

Afvalvrije scholen: de talen spreken van leerlingen, leraren en bestuurders

Iets in de afvalbak dumpen is in veel gevallen eigenlijk: waardevolle grondstoffen weggooien. Op dat idee is het kennisplatform Van Afval Naar Grondstof (VANG) van Rijkswaterstaat gebaseerd. VANG Buitenshuis ondersteunt bedrijven en instellingen om de hoeveelheid restafval te halveren. Nieuws in Perspectief sprak met 3 betrokkenen over het programma Afval op school.

Save the date: de Schakeldag is op 23 juni 2020

De voorbereidingen voor de Schakeldag zijn alweer in volle gang, met als thema dit jaar ‘Omschakelen’. Mis het niet en zet dinsdag 23 juni 2020 alvast in uw agenda. Deze dag vindt plaats in 1931 Congrescentrum in de Brabanthallen van ’s-Hertogenbosch. Ontvang nu alvast de uitnodiging.

Inspiratie voor een gezonde leefomgeving

Inspiratie nodig voor een gezonde leefomgeving? De Gids Gezonde Leefomgeving is vernieuwd. Er zijn onder andere pagina's over luchtkwaliteit, fietsen en gezond ontwerp toegevoegd. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, meld u aan voor de nieuwsbrief via de site gezondeleefomgeving.nl. De eerste editie van de nieuwsbrief verschijnt binnenkort.

Landelijke redactie standaardteksten omgevingsvergunning (LRSO) vooruitblik 2020

In 2019 zijn veel omgevingsdiensten overgestapt naar de door Omgevingsdienst Nederland (ODNL) ontwikkelde LRSO Word macro voor het ontsluiten van standaardteksten voor vergunningverlening. Voor 2020 staat een grote uitdaging op het programma: de teksten klaarmaken voor het gebruik onder de Omgevingswet.

Vooraankondiging Atlas Werkconferentie: Verken uw leefomgeving

Reserveer donderdag 14 mei 2020 in uw agenda! Het Atlas-team organiseert op deze dag de jaarlijkse Atlas Werkconferentie in de duurzame en innovatieve eventlocatie Veerkracht in Klarenbeek, midden in de Gelderse natuur. Dit jaar is het thema 'Verken uw leefomgeving'. Bent u er ook bij?

InfoMil werkt mee aan Register Externe Veiligheidsrisico's

In het Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl) staat dat er een Register voor externe veiligheidsrisico’s (REV) komt. Het REV verzamelt informatie over de externe veiligheidsrisico’s. Deze informatie wordt zichtbaar via digitale kaarten, zoals de Atlas Leefomgeving.