InfoMil Actueel 336

InfoMil Actueel

Nieuws in Perspectief

Op weg naar een sterkere VTH-uitvoering in het milieudomein

Milieu-incidenten (of -overtredingen) veroorzaken maatschappelijke onrust en trekken de aandacht van de media. Verschillende rapporten dragen hiervoor oplossingen aan. Wat gebeurt er met de aanbevelingen? Nieuws in Perspectief sprak hierover met een aantal sleutelpersonen.

Aanvullingsregeling natuur Omgevingswet gepubliceerd in Staatscourant

De Aanvullingsregeling natuur Omgevingswet is 16 juni 2021 gepubliceerd in de Staatscourant. Alle onderdelen van het Aanvullingsspoor natuur zijn daarmee afgerond.

Online bijeenkomst over werkplaatsen geeft geïnteresseerden kijkje achter de schermen

Op 1 juli 2021 vertellen 5 (oud-)deelnemers aan een werkplaats hoe het samenwerken in de werkplaats is bevallen. De online bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in samenwerking in de keten, of zelf een werkplaats overweegt.

Demo-omgeving DSO bijgewerkt

De nieuwste versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) staat op de demo-omgeving. Er zijn 2 casussen beschikbaar. Zo kunnen overheden zelf ervaren hoe het Omgevingsloket werkt zonder aangesloten te moeten zijn op het DSO.

Post-hbo-opleiding Lucht gaat weer van start

Wilt u uw kennis over de luchtproblematiek op peil brengen? Meld u zich dan aan voor de post-hbo-opleiding Luchtverontreiniging, luchtkwaliteit en depositie. Deze erkende opleiding gaat op 16 september 2021 van start.

PGS 28 en PGS 33-1 beschikbaar in digitale vorm

PGS 28 en PGS 33-1 zijn de eerste PGS’en (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) die vanaf nu in digitale vorm beschikbaar zijn. De komende tijd zullen alle PGS’en Nieuwe Stijl digitaal beschikbaar komen, in het najaar is dit het geval voor de versies vastgesteld door het Bestuurlijk Omgevingsberaad.

Aansluiten op productie

Als overheid gebruikt u het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) om informatie te versturen en te ontvangen. U bent verplicht om eerst aan te sluiten op de oefenomgeving (pre-productieomgeving). Daarna kunt u aansluiten op de productieomgeving. Het aansluitteam start eind juni 2021 met aansluiten op productie. Hoe dit in zijn werk gaat, leggen we hier uit.

Omgevingsloket online niet beschikbaar op 26 juni 2021

Er komt een nieuwe release van Omgevingsloket online (2.17.1).
De nieuwe release wordt op zaterdag 26 juni op de productie-omgeving (omgevingsloket.nl) geplaatst. Omgevingsloket online is daardoor op zaterdag 26 juni de hele dag niet beschikbaar.