InfoMil Actueel 338

InfoMil Actueel

Nieuws in Perspectief

Informatiepunt Leefomgeving: alle informatie om te werken met de Omgevingswet

De informatie over de leefomgeving en de Omgevingswet is sinds voorjaar 2021 gebundeld op de website iplo.nl. Ook integreren de verschillende helpdesks voor milieu, bodem, bouwen en water steeds verder. Nieuws in Perspectief sprak een aantal gebruikers over deze bundeling. Hoe helpt de informatie van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) hen in hun dagelijks werk en bij de voorbereiding op de Omgevingswet?

Gevolgen Raad van State-uitspraak windturbineparken

Een recente uitspraak van de Raad van State over een windturbinepark heeft gevolgen voor ruimtelijke inpassing, vergunningverlening en het toepassen van de regels in het Activiteitenbesluit. We hebben alle beschikbare informatie op 1 plek op de website verzameld.

Vraagafhandeling geïntegreerd in Informatiepunt Leefomgeving

Per 8 juli 2021 vindt de afhandeling van vragen aan InfoMil, plaats door het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO). Uw vragen worden nog steeds beantwoord door dezelfde experts, wij leveren dezelfde kennis, en werken nu nog meer geïntegreerd.

Verzamel-AMvB Omgevingswet 2022 in consultatie

Op 16 juli 2021 is de internetconsultatie van de Verzamel-AMvB Omgevingswet 2022 gestart. Iedereen die dat wil, kan tot en met 27 augustus 2021 reageren op het concept van deze Verzamel-AMvB.

Eerste Engelse vertaling vastgestelde Omgevingswet gepubliceerd

De eerste Engelse vertaling van de Omgevingswet is gepubliceerd op iplo.nl. De vertaling helpt vooral buitenlandse instellingen en ondernemingen die te maken krijgen met de Omgevingswet.

23e tranche Crisis- en herstelwet gepubliceerd

Op vrijdag 16 juli 2021 is de 23e tranche van de Crisis- en herstelwet (Chw) gepubliceerd in de Staatscourant. Nieuw daarin is de verordening met verbrede reikwijdte voor de provincies Flevoland, Gelderland en Utrecht. Een aantal lopende experimenten is verlengd.

De Stookwijzer en het stookalert: werking, verschillen en uw rol

Particuliere houtstook zorgt voor schadelijke stoffen in de lucht en kan overlast geven voor omwonenden. Weersomstandigheden spelen daarbij een rol. Wanneer kun je een houtvuur beter uitlaten? De Stookwijzer en het stookalert adviseren burgers daarbij. Wilt u weten hoe de Stookwijzer en het stookalert werken, wat de verschillen zijn en wat de rol van gemeenten en provincies is?

Op de hoogte blijven van geluid en Omgevingswet? Meld u zich dan aan voor nieuwsberichten

Bent u geïnteresseerd in informatie over toepassen van regels over geluid en wilt u hierop geattendeerd worden? Dan kunt zich aanmelden voor berichten over geluid. Denk hierbij aan webinars, enquêtes, workshops en ander leermateriaal. Dit helpt u bij het uitvoeren van uw taken met geluid.

Met uw toestemming ontvangt u maximaal 1 e-mail per week van de Rijksoverheid. De berichten komen tot stand in samenwerking tussen Informatiepunt Leefomgeving, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, InfoMil, RIVM of het programma Aan de Slag met de Omgevingswet.

U kunt altijd uw gegevens wijzigen, of u uitschrijven voor deze mailing.