InfoMil Actueel 340

InfoMil Actueel

PGS 16, PGS 30 en PGS 35 nu ook digitaal beschikbaar

Publicatiereeksen Gevaarlijke Stoffen 16, 30 en 35 zijn nu ook digitaal beschikbaar. Deze digitale PGS'en zijn overzichtelijker en beter doorzoekbaar. De komende tijd zullen alle PGS'en Nieuwe Stijl beschikbaar komen in digitale vorm.

Samenwerkingen herstellen na update Samenwerkfunctionaliteit

Op 1 september 2021 wordt een nieuwe versie (versie 4 of V4) van de Samenwerkfunctionaliteit geïnstalleerd op de oefenomgeving. Deze versie gebruikt een nieuw systeem om alle documenten en gegevens op te slaan. De verbinding met het oude systeem wordt na de installatie van de nieuwe versie verbroken. Daardoor werken eerder gestarte samenwerkingen na 1 september niet meer.

Gepland onderhoud aan oefenomgeving DSO

Elke maand wordt een nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) geïnstalleerd. Hierdoor zijn het DSO en het Omgevingsloket begin september mogelijk niet beschikbaar. Aansluiten is dan ook niet mogelijk.

Opvolger ABees beschikbaar

De opvolger van hulpmiddel ABees is nu beschikbaar. Het heet BalEes, wat een afkorting is van Besluit activiteiten leefomgeving Emissie-eisen stookinstallaties. Wat u kunt met BalEes, leest u in het artikel. Een conceptversie van BalEes blijft tot de inwerkingtreding van de Omgevingswet beschikbaar.