InfoMil Actueel 343

InfoMil Actueel

Nieuws in Perspectief

E-learning luchtwassers: virtueel bezoek aan boer Harmsen vergroot inzicht toezichthouders

Bij hun introductie werd er veel van verwacht: luchtwassers om stallucht te zuiveren. Ze zouden de geur en de ammoniakuitstoot omlaag brengen, maar dat blijkt in de praktijk lastig haalbaar. Omgevingsdiensten controleren de werking van luchtwassers. Om onervaren toezichthouders te helpen, is er nu een e-learning. Deze geeft in 1 uur inzicht hoe een bezoek aan zo’n black box werkt. Nieuws in Perspectief sprak met 3 toezichthouders over de e-learning.

Veelgestelde vragen over Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO)

Al enige tijd oefenen overheden en hun partners met DSO-ketens voor vergunningverlening en vragenbomen als voorbereiding op de Omgevingswet. Er zijn vragen als: hoe zit het met de DSO-planketen? Waarom zijn er regelmatig storingen? En wie test de landelijke voorziening van het DSO (DSO-LV)?

Nieuwe versie bruidsschat: laadvolgorde

Sinds maandag 27 september 2021 is er voor alle gemeenten en waterschappen een nieuwe versie van de bruidsschat op de oefenomgeving van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Dit gebeurt volgens een specifieke laadvolgorde.

Nederland van start met geluidsbelastingkaart

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincies en veel gemeenten zijn van start gegaan met het opstellen van een geluidsbelastingkaart. Een geluidsbelastingkaart geeft de geluidssituatie van een belangrijke geluidsbron weer in het gebied rond of langs die geluidsbron.

Netwerkbijeenkomst energiebesparing 26 oktober 2021

Op 26 oktober 2021 kunnen medewerkers van gemeenten, provincies, omgevingsdiensten en het Rijk die zich bezighouden met energiezaken elkaar ontmoeten tijdens een Nationale Netwerkbijeenkomst Energiebesparing in Utrecht.

7 oktober 2021: LMA Contactdag

Op 7 oktober 2021 organiseert het LMA een Contactdag. Op deze dag gaan we met elkaar in gesprek over de rol van data bij de circulaire economie en bij toezicht en handhaving. Bent u geïnteresseerd? Schuif dan digitaal aan bij ons ochtend- en/of middagprogramma.