InfoMil Actueel 346

InfoMil Actueel

Het Filterinstrument erkende maatregelen voor energiebesparing (FEM) houdt op te bestaan

Tot 31 december 2021 kunt u uw gegevens van inspecties nog in het systeem invoeren. Uw data blijven tot uiterlijk 31 maart 2022 nog beschikbaar om te downloaden. Na die datum heeft u geen toegang meer.

Rijk kiest voor gegevens 2019 voor geluidsbelastingkaart

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat de verkeersintensiteiten van 2019 hanteren voor het peiljaar 2021. Voor een uniform landelijk beeld heeft het de voorkeur dat andere overheden die een geluidsbelastingkaart maken, hierbij aansluiten.

Beschikbaarheid rekensoftware voor geluidsbelastingkaart

De rekensoftware die nodig is voor het maken van de geluidsbelastingkaart 2022, is in januari 2022 beschikbaar.

Nieuwe integrale versie Activiteitenbesluit en Activiteitenregeling

De nieuwe versie is bijgewerkt met alle wijzigingen in het Activiteitenbesluit en de -regeling van 1-10-2019 tot en met 1-11-2021. Met zichtbare wijzigingen (revisies) ziet u wat in deze periode is gewijzigd. In de integrale versies zijn de artikelen van Activiteitenbesluit en Activiteitenregeling logisch bij elkaar gezet.

Omgevingsloket online zaterdag 13 november niet beschikbaar

Zaterdag 13 november 2021 is het Omgevingsloket online de hele dag niet beschikbaar. Er wordt een nieuwe release geplaatst.

Voorlichtingsmateriaal houtstook 2021/2022 nu te downloaden

Gemeenten kunnen nu het voorlichtingsmateriaal houtstook 2021/2022 downloaden. De voorlichting richt zich op eigenaren van een open haard, kachel of vuurkorf.

Houtstook centraal in nieuwsbrief Schone Lucht Akkoord

De Nieuwsbrief van het Schone Lucht Akkoord die afgelopen week is verschenen, gaat helemaal over houtstook.

Met praktijkverhalen over de aanpak van de gemeente Helmond, de campagne van de gemeente Utrecht en een deelnemer aan het project Samenwerking houtrook. Met informatie over het voorlichtingsmateriaal, de Stookwijzer en het stookalert. En aandacht voor trainingen en het interventiekompas van het CCV.

De informatie in deze nieuwsbrief is zeker ook interessant voor gemeenten die niet meedoen met het Schone Lucht Akkoord.

Workshop Gids Gezonde Leefomgeving: van een anoniem plein een levendige plek maken, hoe doe je dat?

Op dinsdag 30 november 2021 organiseert de Atlas Leefomgeving de workshop ‘Workshop Gids Gezonde Leefomgeving: van een anoniem plein een levendige plek maken, hoe doe je dat?’ Tijdens deze workshop gaan we met jou onderzoeken hoe je een gezonde leefomgeving kunt ontwikkelen samen met bewoners. Laat je inspireren hoe de gemeente Zwolle het Lübeckplein samen met bewoners omgetoverd heeft tot een levendige plek waar je kan sporten én zelfs tomaten kan plukken.