Dubbele laadvloer

Homepage > Dubbele laadvloer

Dubbele laadvloer

Inhoud pagina: Dubbele laadvloer

Natuurlijk vervangingsmoment

Natuurlijk vervangingsmoment

Nee

Toepasbaarheid

Toepasbaarheid

Het grote voordeel van dit type trailer ten opzichte van de LZV is dat er geen speciale wettelijke eisen en beperkingen zijn voor opleiding, routes en weersomstandigheden. Ook kunnen de trailers in het grensoverschrijdende verkeer worden ingezet. De beperking zit hem wel in het type lading (niet te hoog, niet te zwaar) en de mogelijkheden voor retourvracht. De speciale dubbeldekstrailers worden vooral ingezet bij het vervoer van en naar DC’s.

Toepasbaarheid

Beschrijving

Beschrijving

Het gebruik van opleggers met een dubbele laadvloer, waardoor tot 40% meer lading kan worden getransporteerd.

Veel pallets en andere typen lading zijn lager dan 1,5 meter. Een standaard oplegger kan tot 2,7 meter beladen worden, speciale dubbeldekstrailers (belly-load of Twin Deck) tot 3,70 meter. Deze laatste kan 40% meer pallets of rolcontainers meenemen en heeft dezelfde volumecapaciteit als een LZV. Ze zijn niet geschikt voor zware goederen omdat het maximaal toegestane voertuiggewicht lager is dan dat van de LZV.

Financiële aspecten

Financiële aspecten

Het brandstofverbruik stijgt nauwelijks (maximaal 3%) ten opzichte van een standaard combinatie. Door de inzet van de dubbele laadvloeren kan tot 35% brandstof en daarmee ook op emissies en voertuigbewegingen bespaard worden. De kostenbesparing is afhankelijk van de inzetmogelijkheden (beladingsgraad, mogelijkheden voor retourvracht, bezettingsgraad). Vooral de mogelijkheden voor retourvracht bepalen in hoge mate de kosteneffectiviteit van deze maatregel.

Aanvullende informatie

Aanvullende informatie

Best practice:
De volgende bedrijven zetten onder andere trailers met dubbele laadvloer in: Jumbo, Ewals, CvHeezik, Ewals.

Opbrengst maatregel

Vraagstelling

Vraagstelling

Maakt u gebruik van opleggers met een dubbele laadvloer, waardoor tot 40% meer lading kan worden getransporteerd?

Afbeelding

Afbeelding


Dubbele laadvloer