Metaallak bedrijven Olie/benzine-afscheider

Homepage > Onderwerpen > Afvalwater metalektro > Metaallak bedrijven Olie/benzine-afscheider

Metaallak bedrijven Olie/benzine-afscheider

Inhoud pagina: Metaallak bedrijven Olie/benzine-afscheider

Toepasbaarheid

Toepasbaarheid

Olie/benzine-afscheiders worden veel toegepast. Met name bij garagehouders en benzinestations. Voor de metalektro industrie kan een olie/benzineafscheider slechts ingezet worden als deelstroomzuivering of als onderdeel van een meer uitgebreide zuivering of onder speciale omstandigheden als geïntegreerde techniek.

Financiële aspecten

Financiële aspecten

Investeringkosten bij een volume van 2,5 m3 zijn de investeringskosten € tot €€. De jaarlijkse operationele kosten zijn € tot €€.

Uitgebreide beschrijving

Uitgebreide beschrijving

Een olie/benzine-afscheider is evenals bezinking en flotatie gebaseerd op het verschil in soortelijke massa van de componenten in het water. De meeste olie-achtige componenten hebben een geringere soortelijke massa dan water en zullen hierdoor gaan opdrijven. De zo gevormde drijflaag wordt afgeroomd en verwijderd. Olie/benzine-afscheiders zijn vaak uitgebreid met een extra compartiment om bezinkbare delen te verwijderen (sedimentatie).

Voor- en nadelen milieu

Voor- en nadelen milieu

De verwijdering van olie is over het algemeen vrij goed. De olie wordt ingezameld door gespecialiseerde verwerkingsbedrijven, waardoor een groot deel van de olie wederom kan worden gebruikt.

Kosten