Metaallak bedrijven Behandelen afvalwater afkomstig van waterschermen en/of natte wanden

Homepage > Onderwerpen > Afvalwater metalektro > Metaallak bedrijven Behandelen afvalwater afkomstig van waterschermen en/of natte wanden

Metaallak bedrijven Behandelen afvalwater afkomstig van waterschermen en/of natte wanden

Inhoud pagina: Metaallak bedrijven Behandelen afvalwater afkomstig van waterschermen en/of natte wanden

Toepasbaarheid

Toepasbaarheid

Waterschermen en natte wanden bij watergedragen verven, oplosmiddelhoudende verven en emaille.
Door scheiding, eventueel met behulp van additieven, dienen zoveel stoffen te worden verwijderd dat langdurig hergebruik van het water mogelijk is. Bij verandering van de verf of laksoort dienen de additieven opnieuw te worden getest.

Uitgebreide beschrijving

Uitgebreide beschrijving

Een waterscherm is een groot paneel dat achter het te lakken product is opgesteld en waarover men continu een laag water laat lopen. Het paneel bevindt zich achter in de spuitcabine of spuitwand. Door toevoeging van een coagulatiemiddel klonteren de verfdeeltjes samen, waarna ze uit het water kunnen worden verwijderd. Afhankelijk van het type lak en het type flocculatiemiddel romen de deeltjes op en kunnen ze worden geskimmed, of ze bezinken en kunnen als bezinksel worden verwijderd. Ook kan filtratie worden toegepast. Door het verwijderen van verontreinigingen kan afvalwater afkomstig van waterschermen en natte wanden opnieuw worden gebruikt. Op kleine schaal kunnen ook afvalwaterstromen afkomstig van schoonmaakwerkzaamheden van apparatuur worden behandeld en hergebruikt.

Voor- en nadelen milieu

Voor- en nadelen milieu

Hergebruik van afvalwater

Kosten