10b-Walking floors

Algemeen

Nummer
10
Bedrijfstak
Verlader van goederen met regie over het transport
Activiteit
Voertuigen die tijd besparen bij laden en lossen

Toepasbaarheid

Een walking floor is een speciale trailer die veel volume kan transporteren. De walking floor heeft een hydraulisch aangedreven bewegende vloer die bestaat uit beweegbare elementen/vloerdelen (zoals te zien op de afbeelding). Door alle elementen tegelijk 1 kant op te laten bewegen wordt de lading getransporteerd waarna de elementen weer naar de uitgangspositie worden getransporteerd door telkens 1/3 deel van de elementen gelijktijdig te laten bewegen.

Beschrijving

Walking floors worden gebruikt als transport en bunkersysteem. Met een walking floor kunnen hoeveelheden tot 90 m³ op een efficiënte manier vervoerd worden. Een walking floor trailer heeft een bewegende vloer die toelaat om materiaal zoals houtsnippers, pallets, compost naar buiten te duwen aan de achterkant van de vrachtwagen. Walking floors worden voornamelijk gebruikt als er over een grote afstand, grote volumes getransporteerd moeten worden. Voordelen van dergelijke vloeren zijn de grote draaglast, de lage inbouwhoogte, overrijdbaarheid met vrachtwagen of heftruck en resistentie voor agressieve materialen.

Vervoer 9

Financiële aspecten

De walking floor is een zeer efficiënte manier om grote hoeveelheden te kunnen transporteren vanwege de grootte en lengte van de constructie. Gebruik/aanschaf van walking floors verkort laad en lostijden waardoor winst behaald kan worden.

Aanvullende informatie

Omdat de walking floor trailers niet altijd over een eigen laadkraan beschikken is het noodzakelijk om op de laadplaats een laadwerktuig te hebben.