7b-Veranderingen in ontwerp oplegger/trailer

Algemeen

Nummer
7
Bedrijfstak
Vervoerder van goederen met regie over de transportplanning
Activiteit
Beschikken over eigen wagenpark

Toepasbaarheid

Bij lastig te vervoeren lading komt het voor dat deze gaat uitdijen waardoor de lading de neiging heeft over de wettelijke breedte te komen. Dit zorgt niet alleen voor meer luchtweerstand aan de zijkanten, maar leidt ook tot trailerafwijzingen op goederentreinen, tot het moeten staken van het transport of tot boetes. Aanpassingen aan het ontwerp van de oplegger/trailer kunnen dit verhelpen. De Mega Huckepack XLS trailer van Ewals is een voorbeeld van een trailerontwerp die uitdijende lading tegengaat.

Beschrijving

De Mega Huckepack XLS trailer is een nieuw ontwerp dat uitpuilen voorkomt. In het ontwerp is rekening gehouden met extra verticale stangen voor de gordijnen. Ook is de trailer uitgerust met verstevigde en aan te spannen zijwanden zonder losse onderdelen. Horizontale riemen zorgen ervoor dat er voldoende ruimte aan de zijkanten over is, na het laden behoudt het gordijn zijn oorspronkelijke vorm en blijft het binnen de wettelijke breedte. Hierdoor zal de maximale breedte niet worden overschreden.

Vervoer 7

Financiële aspecten

De trailer kan eenvoudig worden aangepast voor goederen die de neiging hebben te rekken tijdens het intermodale transport. De hoezen kunnen eenvoudig vanaf de zijkant worden geopend waardoor snelle lading en lossing kan plaatsvinden. Ook bevat het systeem geen losse onderdelen, wat het laden en lossen nog sneller maakt. Door het tegengaan van uitpuilende lading wordt de luchtweerstand verminderd en kan brandstofbesparing worden gerealiseerd.

Aanvullende informatie

Meer informatie over de Mega Huckepack XLS trailer van Ewals te vinden via: https://ecckie.de/company/innovations/mega-huckepack-xls-trailer/?lang=en