Kennisbank Energiebesparing en Winst



Voor de levensmiddelenindustrie levensmiddelenindustrie-oranje_300x300 zijn vanaf 1 april 2019 erkende maatregelen opgenomen in bijlage 10 van de Activiteitenregeling.

Het gaat hier om inrichtingen voor activiteiten binnen de levensmiddelenindustrie. Specifiek gaat het om de volgende sub bedrijfstakken binnen de sectoren groente- en fruitverwerkende industrie, frisdranken-, water- en sappenproducenten en bakkerij- en zoetwarenindustrie (NVB en VBZ). Ter indicatie gaat het om de vervaardiging van fruit- en groentesap (SBI-code 10.32), verwerking van groente en fruit (niet tot sap en maaltijden) (SBI-code 10.39), vervaardiging van frisdranken waaronder productie van mineraalwater en overig gebotteld water waaronder ook vruchtensiropen (SBI-code 11.07), vervaardiging van limonadesiroop (SBI-code 10.89), kleine brouwerijen (SBI 11.05). Vervaardi- ging van brood, banketbakkerswerk en deegwaren (SBI-code 10.7), verwerking van cacao en vervaardiging van chocolade en suikerwerk (SBI-code 10.82), verwerking van cacao (SBI-code 10.82.1) en vervaardiging van chocolade en suikerwerk (SBI-code 10.82.2). Voor de overige subsectoren zoals genoemd in de SBI-codes 10 en 11 zijn geen erkende maatregelen in dit pakket opgenomen.

Algemene informatie over de werking (systematiek) van de erkende maatregelen voor energiebesparing vindt u:

Gebruiken van informatie- en communicatietechnologie

In werking hebben van een kneed- en/of mengmachine

In werking hebben van een stookinstallatie (emissies naar de lucht)

In werking hebben van elektromotoren

In werking hebben van pompen