Kenniscentrum InfoMil actualiseert hulpmiddelen door de herziene bijlage 10

Kenniscentrum InfoMil past alle ondersteunende hulpmiddelen aan. Voor het 'Filterinstrument Erkende Maatregelen voor energiebesparing (FEM)' en de 'kennisbank Energiebesparing en Winst' geldt dat beide instrumenten zo snel als mogelijk weer actueel zijn.

Op 1 april 2019 treedt de geactualiseerde versie van bijlage 10 in de Activiteitenregeling in werking. In het nieuwsbericht Nieuwe energiebesparende maatregelen beschikbaar leest u meer hierover. De nieuwe bijlage 10 bevat voor 19 bedrijfstakken nieuwe en geactualiseerde erkende maatregelen voor energiebesparing.

Wat betekent dit voor de huidige inspecties in het FEM?

Aan alle gebruikers de oproep om de bestaande inspecties af te sluiten vóór 1 april 2019. In de bijlage afsluiten inspecties (pdf, 124 kB) leest u hoe u dit kunt doen. Vanaf 1 april kunt u geen wijzigingen meer doorvoeren in de inspecties die vóór 1 april aangemaakt zijn.

Wat betekent dit voor nieuwe inspecties in het FEM?

Van 1 april 2019 kunt u tijdelijk geen inspecties aanmaken in het FEM. Zodra het FEM weer beschikbaar is informeren wij alle gebruikers.

Maakt u nog geen gebruik van het FEM?

Dan kunt via het aanvraagformulier een gebruikersaccount aanvragen. Meer informatie vindt u op de pagina: Filterinstrument Erkende Maatregelen energiebesparing.