Trainingen voor toezichthouders energiebesparing

Dit najaar biedt Kenniscentrum InfoMil beginnende en gevorderde toezichthouders energiebesparing de mogelijkheid kennis en vaardigheden te verbreden. Het aanbod bestaat uit:

  • E-learning Toezicht op energiebesparing
  • Praktijktraining Toezicht op energiebesparing (14 oktober, 28 oktober)
  • Training Communiceren met Effect (4 en 25 november)
  • Special Klimaatbeheersing (datum nog niet bekend)

E-learning Toezicht op energiebesparing

Leren achter je eigen pc, wanneer het u uitkomt. Met deze basistraining krijgt u snel inzicht in de wet en regelgeving en de systematiek van de erkende maatregelen energiebesparing. De e-learning sluit aan op het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling (2019).

Lees meer op: E-learning Toezicht op energiebesparing. Op deze pagina vindt u ook de link om de e-learning aan te vragen.

Praktijktraining toezicht op energiebesparing

Na het afronden van de e-learning Toezicht op energiebesparing kunt u tijdens de praktijktraining kennis verder verdiepen en vaardigheden oefenen. Leren werken met de erkende maatregellijsten energiebesparing tijdens een inspectiebezoek staat centraal op deze trainingsdag.

Data:

  • 14 oktober 2019 (Lelystad) (vol)
  • 28 oktober 2019 (Lelystad)

Lees meer over de Praktijktraining Toezicht op energiebesparing. Op deze pagina vindt u ook de link om zich aan te melden voor de training.

Training Communiceren met Effect

Toezicht op energiebesparing wordt vaak als wezenlijk anders ervaren door toezichthouders dan toezicht op andere milieuthema's. Dat maakt het op een goede manier communiceren met de ondernemer soms lastig. Daarnaast is de trend om naar meer 'stimulerend toezicht' toe te gaan. Dit vraagt andere communicatievaardigheden van de toezichthouder. Deze communicatietraining helpt toezichthouders meer deze rol te pakken.

Kenniscentrum InfoMil organiseert deze tweedaagse training op:

  • 4 en 25 november 2019 (Utrecht)

Lees meer over de training Communiceren met Effect.

Specials techniek

Herkennen van technieken en de toepassingen hiervan is de belangrijkste insteek van een special.

Special Klimaatbeheersing

Dit najaar wordt gestart met een Special Klimaatbeheersing (ventilatie, verwarmen en airconditioning).

Heeft u belangstelling voor deelname aan de Special Klimaatbeheersing dan kunt u zich alvast aanmelden via energie@infomil.nl. Wij informeren u dan over programma, datum en locatie zodra dit bekend is.

Heeft u belangstelling voor een special over een andere techniek, dan horen wij dat ook graag.