Filterinstrument erkende maatregelen voor energiebesparing (FEM) houdt op te bestaan

Gepubliceerd 8 november 2021

Het Filterinstrument erkende maatregelen (FEM) wordt afgebouwd. Het  is de afgelopen jaren beschikbaar geweest om in 6 stappen de toepasselijke erkende maatregelen voor energiebesparing te bepalen. Met de invoering van de Informatieplicht energiebesparing, is dit hulpmiddel in praktijk gaandeweg vervangen door het gebruik van het Beoordelingsinstrument rapportages informatieplicht.

Tot 31 december 2021 kunt u uw gegevens van inspecties nog in het systeem invoeren. Daarna blijven uw data tot uiterlijk 31 maart 2022 beschikbaar om te downloaden. Na die datum heeft u ook geen toegang meer.

Het Beoordelingsinstrument rapportages informatieplicht (CEM) https://controle-informatieplicht.infomil.nl/ heeft als doel om in 4 stappen de rapportages te beoordelen en uw bevindingen vast te leggen van de bedrijven, instellingen en organisaties die via eLoket van RVO.nl verplicht zijn om te rapporteren.
Op basis van uw gebruikerswensen is dit hulpmiddel onlangs met een aantal releases verbeterd. Momenteel wordt het nog verder ontwikkeld op het toepassen van uw bedrijfsformat bij output van uw bevindingen. En op het beschikbaar hebben van een Community om uw vragen te stellen en uw ervaringen onderling te delen.