Herziening BREF oppervlaktebehandeling met oplosmiddelen

Het Europese IPPC-bureau is gestart met de herziening van de BREF oppervlaktebehandeling met oplosmiddelen. Deze BREF is bedoeld voor bedrijven die vallen in:

  • de IPPC-categorie 6.7 'de oppervlaktebehandeling van stoffen met organische oplosmiddelen'
  • de IPPC-categorie 6.10 'conservering van hout met chemische stoffen '

Het IPPC-bureau nodigt belanghebbenden uit om wensen voor de herziening in te brengen. Het bevoegd gezag kan dit via InfoMil doen. Bedrijven moeten dit via de branchevereniging organiseren.

Het Europese IPPC-bureau levert voor het opstellen van de BREF oppervlaktebehandeling met oplosmiddelen de volgende documenten aan:

  • In document 1 (pdf, 718 kB) staan de kaders voor de herziening en de termijn tot wanneer lidstaten wensen kunnen indienen.
  • In document 2 (pdf, 314 kB) geeft het IPPC-bureau aan welke punten relevant zijn voor de BREF. Hierin staat de voorgestelde scope en de structuur van de BREF op hoofdlijnen.
  • In document 3 (pdf, 200 kB) is de structuur van de BREF nader uitgewerkt.
  • Document 4 (xlsx, 97 kB) is de tabel voor de wensenlijst. In deze tabel vraagt het IPPC-bureau ook om een standpunt voor de punten genoemd in document 2.
  • Document 5 (xlsx, 132 kB) is een tabel waarin een aantal BBT-technieken staan. Het IPPC-bureau vraagt om de mening over deze BBT-technieken.

Het IPPC-bureau nodigt belanghebbenden uit om de wensen voor de herziening van de BREF kenbaar te maken. Bevoegd gezag kan tot 17 juni 2015 een in het Engels ingevuld document 4 en 5 bij InfoMil (IPPC@RWS. (Rijkswaterstaat)NL) indienen. Bedrijven moeten dit via de branchevereniging organiseren.

Geen aparte BREF houtverduurzaming

Het IPPC-bureau heeft besloten om geen aparte BREF houtverduurzaming op te stellen. In plaats daarvan neemt het IPPC-bureau houtverduurzaming op als onderdeel van de BREF oppervlaktebehandeling met oplosmiddelen.