Een stappenplan voor het opstellen van een actieplan geluid

Een groot aantal overheden stelt het actieplan uiterlijk 18 juli 2018 vast. Kenniscentrum InfoMil stelt hiervoor een stappenplan beschikbaar. Dit stappenplan biedt handvatten voor het opstellen van het actieplan.

NIEUW: Toelichting op het stappenplan voor het actieplan

Een groot aantal overheden heeft in 2013 een actieplan vastgesteld. Zij overwegen opnieuw dit actieplan en passen het zo nodig aan.

Kenniscentrum InfoMil stelt een stappenplan actieplan beschikbaar. De planning van dit stappenplan introduceerde Infomil al bij het stappenplan voor de geluidsbelastingkaart.

Nu geeft InfoMil bij elke stap een uitgebreide toelichting. Deze biedt handvatten bij het opstellen van het actieplan 2018.

Relatie met de geluidsbelastingkaart

Er is een duidelijke samenhang tussen de geluidbelastingkaart en het actieplan. InfoMil raadt aan de geluidsbelastingkaart en het ontwerpactieplan gelijktijdig te publiceren. Een belangrijk voordeel is dat dan relatie tussen plan en kaart voor het college/de gedeputeerden en het publiek duidelijk zichtbaar is.

Extra aandacht voor gemeentelijke actieplannen

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Het is verstandig als gemeenten bij de planning rekening houden met het 'verkiezingsreces'. Kenniscentrum InfoMil raadt gemeenten aan het actieplan in januari, uiterlijk februari 2018 vast te stellen.

Wat staat in het actieplan?

Het actieplan is het beleidsdocument dat een programma beschrijft om te streven naar een bepaalde akoestische situatie. Het plan heeft betrekking op de geluidsbronnen waarover de overheid bevoegd gezag is. Op de website kunt u lezen wat in het actieplan staat.


Zie ook