Ga je mee dwalen in de Atlas?

Er zit al veel aan inhoud en opties in de Atlas en er komt steeds meer bij. Bent u op de hoogte van de ontwikkelingen? Wij laten in vogelvlucht zien wat er allemaal kan. Daarna kunt u zelf "live" op avontuur in de atlas. We hebben een paar thema's uitgelicht en uiteraard is er ruimte voor uw vragen en opmerkingen.

Na een algemene uitleg over de Atlas Leefomgeving heeft u de keuze om:

  • Nog meer te horen over hoe de atlas werkt
  • De uitleg te horen over de module 'Natte Koeltorens'
  • De casus 'Een schouw voor de school bij te wonen' of
  • Aansluiten bij de atlas: principes en techniek hoe werkt dat nu eigenlijk

Natte Koeltorens

In slecht beheerde natte koeltorens kunnen legionellabacteriën groeien. Via verspreiding door de wind kan dat tot op grote afstand Legionellose ofwel Veteranenziekte kunnen veroorzaken. Natte koeltorens zijn vaak niet bekend. Genoeg reden om ze in de Atlas Leefomgeving op te nemen en samen met burgers, bedrijven en instellingen (mogelijke) natte koeltorens op de kaart te zetten. Wilt u weten hoe dat werkt? In de workshop "Ga je mee dwalen door de Atlas? Wij weten de weg" geven we alle informatie en kunt u zelf aan de slag!

Een schouw voor de school

Een gemeente breidt uit en zoekt voor zijn nieuwe woonwijk een plek voor een basisschool. Die locatie moet bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor de kinderen én de buurt. De atlas helpt daarbij. Kijk met ons mee naar deze 'scholencasus' en vertel vooral ook wat in de gemeentelijke praktijk nodig is. Waar heeft u behoefte aan en wat kunnen wij bieden? Alle bijdragen zijn welkom!

Aansluiten bij de Atlas: principes en techniek!

Wilt u als eigenaar van een mooie gegevensset deze graag als 'kaart' aanbieden aan de atlas, dan is dit uw kans! We vertellen u het hoe en waarom van de principes achter de techniek, zodat u weet waarom het werkt zoals het werkt. En wilt u het zelf, dan krijgt u hier de middelen in handen: een Atlas Toolkit om zelf vanaf een USB stick dynamische kaarten op het web aan te bieden! Neem wel uw laptop mee.

  • "Ga je mee dwalen in de atlas? Wij weten de weg" wordt begeleid door mw. K. van Hoof van de provincie Noord-Holland en mw. C. Vros van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
  • "Natte Koeltorens" wordt begeleid door de heer W. Reinhold van het ministerie van Infrastructuur en Milieu
  • "Een schouw voor de school" wordt begeleid door mw. G. Spannenburg van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
  • "Aansluiten bij de atlas: principes en techniek!" wordt begeleid door de heer C. Melse van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Doelgroep is alle (potentiële) gebruikers van de atlas.


Uw onderwerpen