Omgevingsloket

Kenniscentrum InfoMil biedt informatie en tips voor het werken met het Omgevingsloket online.

Met Omgevingsloket online (www.omgevingsloket.nl) kunt u digitaal een aanvraag of melding doen voor omgevingsvergunningen en watervergunningen. De overheid kan met Omgevingsloket online de aanvragen behandelen. Ook kan met Omgevingsloket online een vergunningcheck worden gedaan om te zien of een vergunning of melding nodig is.

Nieuws

Het nieuwe Omgevingsloket

dso2

In 2021 is het zover. Dan treedt de Omgevingswet in werking. Bij de Omgevingswet hoort een goede digitale ondersteuning. Daarom wordt een digitaal stelsel voor de Omgevingswet ontwikkeld.

Alle digitale informatie is straks op één plek te vinden: in het nieuwe Omgevingsloket. Via dit loket kunnen initiatiefnemers, overheden en belanghebbenden snel zien wat mag in de fysieke leefomgeving. Heel veel partijen werken samen om het loket en het digitale stelsel erachter te ontwikkelen.

Helpdesk

helpdesk

Helpdesk Omgevingsloket online beantwoordt vragen van overheden, bedrijven en particulieren over Omgevingsloket online. Vragen kunnen gesteld worden via het helpdeskformulier. Er is ook een telefonische helpdesk 088 - 79 77 102, optie 5, op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur.

Voor inhoudelijke vragen over uw aanvraag of melding kunt u terecht bij gemeente, waterschap of provincie.