Wat zijn de procedurele en inhoudelijke eisen van m.e.r.?
Behandelde onderwerpen
U vindt hier informatie over de volgende onderwerpen:
Let op: de informatie over regelgeving geldt niet meer door de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024.
Deze website wordt niet meer geactualiseerd. Kenniscentrum InfoMil is onderdeel geworden van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO).
Lees op de website van het IPLO hoe het werkt onder de Omgevingswet.
U vindt hier informatie over de volgende onderwerpen:
Hier vindt u een toelichting op de m.e.r.-procedure, waarbij onder meer wordt ingegaan op de uitgebreide en beperkte procedure en op de koppeling met het moederplan of moederbesluit.
Hier vindt u een overzicht van de procedurestappen van de uitgebreide en de beperkte m.e.r.-procedure. Vanuit dit overzicht kunt u per procedurestap doorklikken naar de toelichting.
Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van wie op welk moment en op welke wijze bij de m.e.r.-procedure is of wordt betrokken.
Hier vindt u informatie over de inhoudelijke vereisten die aan een MER worden gesteld.
Bij meerdere plannen en/of besluiten voor dezelfde m.e.r.-plichtige activiteit of voor samenhangende m.e.r.-plichtige activiteiten kan coördinatie bij het doorlopen van de m.e.r.-procedure verplicht zijn of mogelijk zijn. Coördinatie betekent dat één milieueffectrapport (MER) wordt opgesteld en de rol van bevoegd gezag gecoördineerd wordt uitgevoerd.
Hier vindt u informatie over grensoverschrijdende m.e.r.: eisen en afspraken. De kern (van het Espoo verdrag) is dat in het geval van mogelijke grensoverschrijdende milieugevolgen het publiek en autoriteiten in het buurland op dezelfde wijze en tijd worden betrokken bij de m.e.r.-procedure als de autoriteiten en het publiek in Nederland.