Mailing Omgevingsloket online 21 oktober 2021

Omgevingsloket mailing
Mailing Omgevingsloket online

Spreekuur Omgevingswet op 26 oktober 2021

Tijdens het Spreekuur Omgevingswet beantwoorden inhoudsdeskundigen van het programma Aan de slag met de Omgevingswet uw vragen over de implementatie van de Omgevingswet in de breedste zin.

Op het spreekuur van dinsdag 26 oktober is er aandacht voor de wijzigingen van Omgevingsloket Online (OLO) naar Omgevingsloket DSO. Hier kunt u vragen over stellen. We geven ook een korte uitleg over de verschillen tussen Omgevingsloket Online en Omgevingsloket DSO. Zoals: wat is een verzoek, wat is een project? Hoe communiceer je met de initiatiefnemer?

Herinnering: oefenomgeving Omgevingsloket niet beschikbaar op 25 oktober

Er komt een nieuwe release van Omgevingsloket Online (2.17.2).

Naar verwachting wordt deze nieuwe release geplaatst op de volgende dagen:

  • Oefenomgeving: maandag 25 oktober 2021 (inr.omgevingsloket.nl)
  • Productie-omgeving: zaterdag 13 november 2021 (omgevingsloket.nl)

De oefenomgeving is op maandag 25 oktober de hele dag niet beschikbaar. De productie-omgeving is op 25 oktober wel beschikbaar. Op zaterdag 13 november is de productie-omgeving de hele dag niet beschikbaar.

Wijzigingen

Deze release bevat onder andere de volgende wijzigingen:

  • In de behandelmodule is er nu in het overzicht 'Inzien bijlagen' een extra kolom 'datum toegevoegd' naast de kolom 'datum ingediend'. Om het overzicht smaller te maken, is de kolomnaam 'bestandsnaam' gewijzigd naar 'ext'.
  • Een aantal velden is aangepast (postbusnummer en gebruiksoppervlakte). Hier mag niet meer als antwoord '0' of een negatief getal worden ingevoerd. Dit gaf een validatiefout in het xml-bericht. Dat is hiermee opgelost.
  • Een wijziging in de koppeling met de Basisregistratie Personen (BRP). Burgers vergeten soms om hun verhuizing door te geven aan de gemeente. Ze blijven dan ingeschreven op het oude adres. Nieuwe bewoners hebben daar last van. Die krijgen bijvoorbeeld bepaalde toeslagen of uitkeringen niet, omdat er teveel mensen op het adres lijken te wonen. Op zo’n moment kan een gemeente een adresonderzoek doen. Gedurende dit onderzoek geeft de BRP het verkeerde adres door. In deze release vindt er in de BRP een wijziging plaats, die dit voorkomt. Voor Omgevingsloket Online betekent dit dat we het verblijfsadres van de BRP niet gebruiken, als is vastgesteld dat deze persoon hier niet meer woont. Deze wijziging is zichtbaar vanaf  januari 2022.