Mailing Omgevingsloket online 28 mei 2021

Omgevingsloket mailing
Mailing Omgevingsloket online

Herinnering: Oefenomgeving Omgevingsloket niet beschikbaar op dinsdag 1 juni

Er komt een nieuwe release van Omgevingsloket online (2.17.1).

Deze nieuwe release wordt op de oefenomgeving geplaatst op dinsdag 1 juni 2021 (inr.omgevingsloket.nl). De oefenomgeving is die dag niet beschikbaar.

De nieuwe release wordt naar verwachting op zaterdag 26 juni op de productie-omgeving (omgevingsloket.nl) geplaatst. De productie-omgeving is daardoor op zaterdag 26 juni de hele dag niet beschikbaar.

Wijziging

In deze release wordt het Omgevingsloket voorbereid op de inwerkingtreding van de Omgevingswet: het Omgevingsloket wordt afgebouwd.

Zodra de Omgevingswet van kracht is, kunnen er via het Omgevingsloket:

  • geen vergunningchecks meer worden uitgevoerd
  • geen aanvragen of meldingen meer worden ingediend
  • wel aanvullingen worden ingediend op al lopende aanvragen
  • wel lopende aanvragen worden behandeld
  • wel papieren aanvragen worden gedigitaliseerd, als de datum van ontvangst voor de datum ligt van de datum inwerkingtreding van de Omgevingswet

Oefenen met aangepast Omgevingsloket

Vanaf woensdag 2 juni is de oefenomgeving weer beschikbaar. Om te kunnen oefenen met de aangepaste versie, maken we gebruik van een fictieve ingangsdatum. De fictieve ingangsdatum is ingesteld op 10 juni 2021. U kunt tot 10 juni testen of alle functionaliteiten nog beschikbaar zijn.

Van 10 juni tot 21 juni kunt u testen of u nog wel bijlagen kunt ontvangen en de aanvragen kunt behandelen. Op 21 juni wordt de fictieve ingangsdatum weer in de toekomst gezet. Alle functionaliteiten zijn dan weer beschikbaar.

Wij horen het graag als u hier vragen over heeft.