Mailing Omgevingsloket online 3 november 2021

Omgevingsloket mailing
Mailing Omgevingsloket online

Omgevingsloket online niet beschikbaar op 13 november

Zaterdag 13 november is Omgevingsloket online de hele dag niet beschikbaar. Er wordt een nieuwe release geplaatst.

Wijzigingen

Deze release bevat onder andere de volgende wijzigingen:

  • In de behandelmodule is er nu in het overzicht 'Inzien bijlagen' een extra kolom 'datum toegevoegd' naast de kolom 'datum ingediend'. Om het overzicht smaller te maken, is de kolomnaam 'bestandsnaam' gewijzigd naar 'ext'.
  • Een aantal velden is aangepast (postbusnummer en gebruiksoppervlakte). Hier mag niet meer als antwoord '0' of een negatief getal worden ingevoerd. Dit gaf een validatiefout in het xml-bericht. Dat is hiermee opgelost.
  • Een wijziging in de koppeling met de Basisregistratie Personen (BRP). Burgers vergeten soms om hun verhuizing door te geven aan de gemeente. Ze blijven dan ingeschreven op het oude adres. Nieuwe bewoners hebben daar last van. Die krijgen bijvoorbeeld bepaalde toeslagen of uitkeringen niet, omdat er teveel mensen op het adres lijken te wonen. Op zo’n moment kan een gemeente een adresonderzoek doen. Gedurende dit onderzoek geeft de BRP het verkeerde adres door. In deze release vindt er in de BRP een wijziging plaats, die dit voorkomt. Voor Omgevingsloket Online betekent dit dat we het verblijfsadres van de BRP niet gebruiken, als is vastgesteld dat deze persoon hier niet meer woont. Deze wijziging is zichtbaar vanaf  januari 2022.