Kan ik meerdere bijlagen tegelijk toevoegen in een aanvraag of melding?

Vraag

Kan ik meerdere bijlagen tegelijk toevoegen in een aanvraag of melding?

Antwoord

Ja, dat kan. U kunt maximaal 25 bestanden tegelijk toevoegen. Een bestand of een set bestanden mag maximaal 200 MB groot zijn.

Meerdere bijlagen tegelijk toevoegen

Het toevoegen van meerdere bestanden tegelijk kan op twee manieren:

  • Door op de knop 'Bladeren' te klikken en meerdere bestanden te selecteren in het selectiescherm.
  • In sommige browsers kunnen gebruikers ook een selectie van bestanden slepen naar de knop 'Bladeren' (werkt niet bij browsers Internet Explorer en Edge).

bijlagen_toevoegen

Na het selecteren van de bijlagen worden de bestanden eerst in een overzicht getoond. Zo kunt u controleren of de juiste bestanden zijn geselecteerd.

overzicht_bijlagen

Als een document een foutmelding veroorzaakt, wordt dit toegelicht in een tekstblok. Bijvoorbeeld wanneer er meer dan 25 documenten zijn geselecteerd. Of wanneer het bestandsformaat van één van de bestanden niet aan de eisen voldoet.

foutmelding_bijlage

De bijlagen worden toegevoegd aan de aanvraag door op 'Volgende' te klikken. Documenten die een foutmelding veroorzaken worden niet toegevoegd.

Bijlagen typeren

De documenten staan daarna in het 'Overzicht toegevoegde bijlagen Ongetypeerd' met de status 'Ongetypeerd'. De naam van de bijlage wordt automatisch afgeleid van de bestandsnaam.

De volgende stap is om de bijlagen te typeren. U geeft daarmee aan waar de bijlage precies over gaat. Tot slot moet u de bijlagen indienen. Meer hierover leest u in de FAQ 'Hoe typeer ik bijlagen'.