Mijn KvK-nummer is vervallen, hoe kan ik nu nog mijn aanvragen in Omgevingsloket online inzien?

Vraag

Mijn Kamer van Koophander-nummer is vervallen, hoe kan ik nu nog mijn aanvragen in Omgevingsloket online inzien?

Antwoord

Omgevingsloket online en eHerkenning

Het Omgevingsloket is voor bedrijven toegankelijk via eHerkenning. eHerkenning is gekoppeld aan het KvK-nummer van een bedrijf en de bijbehorende gegevens.

Wanneer een bedrijf fuseert, failliet gaat of van rechtsvorm verandert, krijgt een bedrijf een nieuw KvK-nummer. Het oude KvK-nummer vervalt.

Wijzigt u van eHerkenningsmiddel? Bijvoorbeeld omdat uw contract verlopen is en verlengd moet worden of omdat u overgaat naar een hoger niveau van eHerkenning. Dan gebruikt de eHerkenningsaanbieder uw nieuwe KvK-nummer en niet het vervallen KvK-nummer.

Vervallen KvK-nummer

Bedrijven met een vervallen KvK-nummer kunnen na migratie naar een nieuw middel niet meer zelf bij de (nog actieve) aanvragen in Omgevingsloket online die ze onder het vervallen KvK-nummer hebben opgesteld. Het is -onder voorwaarden - voor deze bedrijven wel mogelijk om via de helpdesk eenmalig toegang te vragen tot de aanvragen. Vul hiervoor het formulier in.

Tip

Gaat uw bedrijf fuseren of van rechtsvorm veranderen? Machtig dan uw nieuwe bedrijf om zo de toegang tot de aanvragen bij het oude KvK-nummer te borgen. Op deze manier voorkomt u dat u geen toegang meer heeft tot uw aanvragen. Doe dit vóór uw contract verloopt of u uw middel gaat opwaarderen.