Ik krijg een nieuw KvK nummer. Wat betekent dit voor mijn toegang tot het Omgevingsloket?

Vraag

Ik krijg een nieuw KvK nummer. Wat betekent dit voor mijn toegang tot het Omgevingsloket?

Antwoord

Het Omgevingsloket is voor bedrijven toegankelijk via eHerkenning. eHerkenning is gekoppeld aan het KvK nummer van een bedrijf en de bijbehorende persoonsgegevens. Wanneer bedrijven fuseren of indien de rechtsvorm verandert, krijgt uw bedrijf meestal een nieuw KvK nummer. Het oude KvK nummer wordt dan ingetrokken. In dat geval wordt ook uw eHerkenning voor dit KvK nummer ingetrokken.

De aanvragen die u als bedrijf hebt gedaan, zijn gekoppeld aan uw KvK nummer. Het omgevingsloket gebruikt het KvK nummer namelijk om uw bedrijf te herkennen. Wanneer uw KvK nummer is vervallen heeft u dus ook geen toegang meer tot de aanvragen die u via dit KvK nummer heeft gedaan, omdat u geen eHerkenning meer hebt voor dit KvK nummer. Als het KvK nummer wel blijft bestaan kunt u dit KvK nummer of het nieuwe KvK nummer laten toevoegen aan uw eHerkenning. Zo houdt u toegang tot de aanvragen bij het oude KvK nummer.

Tip: Gaat uw bedrijf fuseren of van rechtsvorm veranderen? Machtig dan uw nieuwe bedrijf om zo de toegang tot de aanvragen bij het oude KvK nummer te borgen.