Foutmelding bij het doen van een nieuwe LAVS melding

Vraag

Ik krijg een foutmelding bij het doen van een nieuwe LAVS melding: 'met uw huidige gegevens bent u niet geautoriseerd om de verwijderopdracht uit het LAVS op te vragen'. Wat moet ik doen?

Antwoord

Het kan gebeuren dat u een nieuwe of andere eHerkenning aanvraagt. Bijvoorbeeld voor een hoger betrouwbaarheidsniveau of omdat uw eHerkenning verlopen is.

In sommige gevallen krijgt u met uw nieuwe eHerkenning dan een foutmelding. Die krijgt u als u in Omgevingsloket online (OLO) inlogt en een ‘nieuwe LAVS melding’ doet.

U kunt dan de volgende foutmelding krijgen:

foutmelding olo lavs koppeling

Wat is de oorzaak van deze foutmelding?

eHerkenning is gekoppeld aan het KvK-nummer van een bedrijf en soms ook het vestigingsnummer.

De reden dat u deze foutmelding krijgt, is dat uw vorige eHerkenning zowel uw KVK-nummer als uw vestigingsnummer bevatte. En uw nieuwe eHerkenning alleen het KvK-nummer.

Of andersom: uw oude eHerkenning was alleen gekoppeld aan uw KvK-nummer en het nieuwe account aan zowel het KvK-nummer als vestigingsnummer.

LAVS en OLO verwerken deze gegevens op een verschillende manier. Daarom gaat dit in de koppeling niet goed. Als u inlogt met uw eHerkenning in OLO, kiest u voor 'nieuwe LAVSmelding'. De koppeling tussen OLO en LAVS controleert vervolgens of de gegevens vanuit LAVS overeenkomen met uw gegevens in OLO. Dat is met uw nieuwe eHerkenning niet langer het geval. Daarom volgt een foutmelding.

Wat kunt u hier aan doen?

Wat u kunt doen om het op te lossen is:

  1. Uw eHerkenningaanbieder vragen om het vestigingsnummer weer toe te voegen aan uw eHerkenning.
  2. Een andere oplossing is om (eventueel bij een andere aanbieder) een extra eHerkenning aan te vragen met niveau 2. Met aan dit eHerkenning zowel uw KvK-nummer als uw vestigingsnummer gekoppeld. U gebruikt de extra eHerkenning dan voor het doen van uw LAVSmeldingen in OLO.
  3. Natuurlijk is het altijd mogelijk om meldingen te doen zonder de OLO LAVS koppeling te gebruiken en de gegevens handmatig in te voeren.

Vragen?

Neem contact op met de helpdesk. Doe dat voordat u contact opneemt met uw eHerkenningaanbieder. Wij kunnen dan controleren op welke manier uw gegevens in LAVS en OLO afwijken.