Wat is een machtiging en hoe stel ik dit in?

Vraag

Wat is een machtiging? En hoe regel je dit?

Antwoord

Een aanvrager kan een OLO-aanvraag uitbesteden aan een architect, aannemer of een ander gespecialiseerd bureau en deze machtigen de aanvraag namens hem in te dienen. Een gemachtigde is een persoon die door de aanvrager (initiatiefnemer, opdrachtgever) gemachtigd is om de aanvraag op te stellen en in te dienen.

Machtiging afgeven

Wilt u een bedrijf machtigen namens u de aanvraag in te dienen? Dan doorloopt u de volgende stappen:

  • start de aanvraag en vul via het tabblad ‘aanvrager' uw gegevens in.
  • Vul het tabblad locatie in en ga naar tabblad werkzaamheden.
  • In het tabblad werkzaamheid moet u ten minste één werkzaamheid aankruisen. U hoeft deze werkzaamheid niet te specificeren. Dat kan de gemachtigde later doen.
  • Na het aanvinken van één werkzaamheid kunt u terug gaan naar het tabblad aanvrager. Hier ziet u nu de keuze ‘machtigen'. Selecteer deze optie.

machtigen

  • Vervolgens kunt u de gegevens van de gemachtigde invullen.

De gemachtigde krijgt van het Omgevingsloket een e-mail dat deze als gemachtigde is aangewezen. De gemachtigde ziet de aanvraag in zijn overzicht.

Machtiging intrekken

U kunt de aanvraag altijd inzien. U heeft geen rechten meer om de aanvraag in te vullen en te wijzigen. Wel kunt u nog bijlagen uploaden. Insturen kan alleen de gemachtigde.

Door de machtiging in te trekken krijgt u alle rechten om de aanvraag te wijzigen weer terug. Of u kunt vervolgens iemand anders machtigen die gegevens moet toevoegen.

machtiging-intrekken