Foutmelding oppervlakte bebouwingsgebied

Vraag

Wanneer ik na een foutmelding in de vraag ‘Wat is de exacte oppervlakte van het bebouwingsgebied .....?' mijn antwoord in een eerder gestelde vraag verander, springt de check terug naar het beginscherm. Ik moet alles opnieuw invullen. Hoe kan ik verder?

Antwoord

Dit kan inderdaad gebeuren. U kunt dit voorkomen door de waarde van het foutieve antwoord aanpassen en niets te wijzigen in de andere vragen. U kunt dan verder gaan met de vergunningcheck.

Foutmelding

Wanneer u bij de vraag over de oppervlakte van het bebouwingsgebied een waarde invult die niet overeenkomt met een eerder gegeven antwoord, dan krijgt u de volgende foutmelding:

Oppervlakte bebouwingsgebied 2

Wanneer u naar aanleiding van deze foutmelding niet de waarde aanpast (in dit voorbeeld een waarde groter dan 300), maar bij een eerder gestelde vraag het antwoord wijzigt, springt de check terug naar het beginscherm van de vergunningcheck.

Check bijbehorend bouwwerk

Eerder gegeven antwoorden worden hierbij niet onthouden; de check begint helemaal opnieuw.

Oplossing

Door te doen wat wordt gevraagd (de waarde aanpassen) en niets te veranderen in de voorgaande vragen verdwijnt de fout.

Na het invullen van een goede waarde voor de oppervlakte kan het antwoord op eerder gestelde vragen wel veranderd worden zonder dat u teruggaat naar het beginscherm van de vergunningcheck. Dit is ook de manier waarop u een opgegeven waarde voor de oppervlakte van het bebouwingsgebied achteraf toch wil veranderen. U moet dan eerst het antwoord op de daarvoor gestelde vraag aanklikken en daarna kunt u een nieuwe waarde opgegeven:

Oppervlakte bebouwingsgebied 4

Na aanklikken van antwoord in de vraag 'Is de oppervlakte zoals u ....... aanwezig?' kunt u een nieuwe waarde invullen:

Oppervlakte bebouwingsgebied 5

In het voorbeeld bij de vraag 'Wat is de exacte oppervlakte van het bebouwingsgebied ....?' wordt dit als volgt uitgelegd:

Oppervlakte bebouwingsgebied toelichting