OLO: Wijzigingen 2017 - 2021
Hieronder vindt u de wijzigingen in de releases van 2017 tot en met 2021.
Een overzicht van de wijzigingen in 2022 vindt u op de pagina OLO: Wijzigingen in 2022
Na inwerkingtreding van de Omgevingswet kunnen aanvragers geen aanvragen of meldingen meer indienen via Omgevingsloket online. Dit kan dan via het nieuwe Omgevingsloket, onderdeel van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Aanvragers kunnen aanvullingen op ingediende aanvragen nog wel indienen via Omgevingsloket online. Dat kan tot een half jaar na inwerkingtreding van de Omgevingswet. Omgevingsloket online wordt hierop aangepast.
Vooroverleg wordt verduidelijkt en extra onder de aandacht gebracht. Dient een aanvrager een aanvraag in? Dan komt er een tussenscherm in beeld waarin op de mogelijkheid voor vooroverleg wordt gewezen.
De toelichting bij de vraag 'U geeft aan afvalwater te lozen via een rioolstelsel op het oppervlaktewater Welk afvalwater loost u op dit riool?' was verwarrend. De toelichting is verwijderd.
Bij werkzaamheden binnen de omgevingsvergunning onder het kopje 'terrein inrichten of veranderen' staat de werkzaamheid 'tent, (sta)caravan, kampeerauto of trekkershut plaatsen'.
Bij het checken van deze werkzaamheid wordt soms ten onrechte aangegeven dat er vergunning moet worden aangevraagd. Dit is aangepast.
Voor behandeldiensten wordt de rapportage 'Kenmerken van (voor overleg) opengestelde conceptaanvragen' toegevoegd.
De koppeling met de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) die Omgevingsloket online gebruikt, wordt aangepast. Deze wijziging heeft geen gevolgen voor aanvragers of bevoegd gezag.
Wijzigingen die beter aansluiten op het Besluit Digitale Toegankelijkheid Overheid (23 september 2020). In deze release het tweede deel van de wijzigingen om de digitale toegankelijkheid van met name publiceerbare aanvragen te verbeteren.
Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Hiervoor zijn in het Omgevingsloket online teksten gewijzigd.
Wijzigingen die beter aansluiten op het Besluit Digitale Toegankelijkheid Overheid (23 september 2020). In deze release de eerste wijzigingen om de digitale toegankelijkheid van met name publiceerbare aanvragen te verbeteren.
Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Hiervoor zijn in het Omgevingsloket online teksten gewijzigd.