Wijzigingen in 2022: technische wijzigingen

In 2022 was er een aantal technische wijzigingen in Omgevingsloket online (OLO). OLO was hierdoor een aantal keer een dag niet beschikbaar.

In 2022 waren er een aantal technische wijzigingen in OLO.  Dit was nodig om de beveiliging en performance van het OLO te verbeteren. Deze veranderingen zijn niet direct zichtbaar voor gebruikers.

U vindt hieronder:

  • een overzicht van de wijzigingen
  • de planning

Alle wijzigingen komen eerst op de oefenomgeving (inr.omgevingsloket.nl) en vervolgens op de productie-omgeving (www.omgevingsloket.nl).

Overzicht van de wijzigingen

Technisch onderhoud

Er is 2 keer technisch onderhoud. Dit is onder andere nodig om de beveiliging en performance van het OLO te verbeteren. Deze veranderingen zijn niet direct zichtbaar voor gebruikers. U hoeft deze wijzigingen niet te testen. Dit technisch onderhoud is inmiddels afgerond.

Planning

Productie-omgeving (www.omgevingsloket.nl)

Wijzigingen productie-omgeving
Datum Wat betekent dit?
zaterdag 1 oktober 2022 De omgeving is de hele dag niet beschikbaar.
zaterdag 15 oktober 2022 De omgeving is de hele dag niet beschikbaar.
eind 2022, datum volgt nog wijziging in berichtenverkeer, verplaatst naar 2023

Oefenomgeving (inr.omgevingsloket.nl)

Wijzigingen Oefen-omgeving
Datum Wat betekent dit en wat kan bevoegd gezag testen?
donderdag 22 september 2022 De oefenomgeving is de hele dag niet beschikbaar. Deze veranderingen zijn niet direct zichtbaar voor gebruikers. U hoeft deze wijzigingen niet te testen.
woensdag 12 oktober 2022 De oefenomgeving is de hele dag niet beschikbaar. Deze veranderingen zijn niet direct zichtbaar voor gebruikers. U hoeft deze wijzigingen niet te testen.
eind 2022: verplaatst naar 2023 U kunt in 2023 het berichtenverkeer testen op de oefenomgeving: werkt het berichtenverkeer?