Vragen en antwoorden voor Afvalwater lozingen

Vraag

Waar vind ik de meest gestelde vragen en antwoorden als het gaat om het lozen van Afvalwater?

Antwoord

U vindt de antwoorden in het Handboek Water, maar niet als een overzicht van vragen en antwoorden. Het Handboek Water bevat de antwoorden op uw vragen al. Het Handboek Water is juist bedoeld om informatie te geven op veel gestelde vragen. We moeten de informatie alleen zo aanbieden dat u het antwoord ook vind, zonder een overzicht van veel gestelde vragen/antwoorden. In het handboek vind u namelijk een toelichting op:

Met deze indeling willen we antwoorden geven op al uw vragen. Informatie over vetscheiders vindt u bij lozingsactiviteiten. En niet alleen bij technische voorzieningen, ook bij activiteiten waarbij een vetscheider nodig kan zijn.

Hoe de hemelwater zorgplicht moet worden ingevuld vindt u terug in wet en regelgeving, waar zorgplichten per wet worden uitgelegd. En ook bij thema’s over tegengaan van (regen)wateroverlast, waar de een zorgplicht van toepassing kan zijn. Maar ook bij lozingsactiviteit voor hemelwater, daar komt u zelfde uitleg over invulling zorgplicht hemelwater weer tegen.

Mocht u toch het antwoord op uw vraag over en lozingsactiviteit of waterregelgeving niet vinden in het handboekwater? Stel dan uw vraag via het helpdesk formulier, met als onderwerp 'water'. Geef in uw vraag ook aan waar u het antwoord op uw vraag binnen het handboek had verwacht. Het liefst met een kopie van de weblink van de bewuste pagina. De helpdesk zal u antwoorden en we zullen het handboek aanpassen als het antwoord niet te vinden is.  Zo helpt u mee om via het Handboek Water vragen van uw collega’s voor te zijn.