Registers

Register persoonscertificaten

Rijkswaterstaat houdt een register bij van alle personen die beschikken over een persoonscertificaat voor alle relevante werkzaamheden en vakgebieden die vallen binnen de F-gassenverordening. Als u wilt controleren of een persoon over een juist certificaat beschikt, neem dan contact op met Rijkswaterstaat via het Informatiepunt Leefomgeving:

Vermeld hierbij:

  • de volledig naam van de monteur zoals op het identiteitsbewijs staat
  • geboortedatum

Online register bedrijfscertificaten

Als u wilt controleren of een bedrijf over een certificaat beschikt dat voldoet aan de F-gassenverordening, dan kunt u het online-bedrijvenregister raadplegen.

In het 'zoekscherm' kunt u zoeken op: postcode, huisnummer, KvK-vestigingsnummer of een combinatie daarvan. Let op: elke vestiging van een onderneming of rechtspersoon in het Handelsregister heeft een uniek vestigingsnummer van 12 cijfers. Zoek in het Handelsregister op bedrijfsnaam, adres of KvK-nummer, dan ziet u in de zoekresultaten het vestigingsnummer.

Uw zoekactie levert een uniek resultaat. Het is niet mogelijk een lijst met gecertificeerde bedrijven op te vragen in bijvoorbeeld een postcodegebied.

Kunt u een bedrijf niet in het bedrijvenregister vinden? Controleer de spelling of zoek alleen op Kvk-vestigingsnummer. Nog steeds niet, maar weet u zeker dat een bedrijf wél F-gas BRL100 gecertificeerd is, neemt u dan contact met ons op.

De eigenaar van een installatie is ervoor verantwoordelijk dat alleen gekwalificeerd personeel / bedrijf werkzaamheden uitvoert.

Let op: Een zzp'er heeft ook een onderneming. Als een zzp'er werkzaamheden verricht waarvoor een BRL 200 certificaat verplicht is (installatie, onderhoud et cetera), dan moet hij/zij tevens in het bezit zijn van een geldig BRL 100 certificaat.

Namen en telefoonnummers van keuringsinstanties koeling
Keuringsinstantie Telefoonnummer
SGS INTRON +31 (0)345 580 733
Energie Consult +31 (0)318 551 106
Bureau Veritas +31 (0)88 450 55 77
Kiwa Certification

+31 (0)88 998 32 20

Dekra Certification BV +31 (0)88 968 31 75
Namen en telefoonnummers van keuringsinstanties brandbeveiligingssystemen
Keuringsinstantie Telefoonnummer
CIBV

+31 (0)418 573 880

Aanvragen duplicaat persoonscertificaat

Het is mogelijk een duplicaat van een F-gassen persoonscertificaat te ontvangen. Een duplicaat van een F-gassen persoonscertificaat die u heeft verkregen via een exameninstelling, vraagt u aan bij die exameninstelling.

Het is niet meer mogelijk een duplicaat van een F-gassen persoonscertificaat aan te vragen via Rijkswaterstaat. Het gaat hier om een duplicaat van een certificaat die u kreeg via de omruilactie van STEK diploma's. Deze service is overgenomen door STEK. Alle informatie om een duplicaat aan te vragen bij STEK vindt u op de website stek.nl/voor-examenkandidaten/diplomas/.