Voorpublicatie Besluit gefluoreerde broeikasgassen en ozonlaagafbrekende stoffen

Het ontwerpbesluit gefluoreerde broeikasgassen en ozonlaagafbrekende stoffen is op 18 november 2014 gepubliceerd in Staatscourant nummer 32981. Dit Besluit regelt ondermeer de verbodsbepalingen voor de rechtstreeks geldende verplichtingen uit de Europese F-gassenverordening en de Ozonverordening en de uitgangspunten voor certificering van personen en ondernemingen.

Publicatie van het ontwerp van de wijzigingen in de op bovengenoemde Besluit gebaseerde Uitvoeringsregeling volgt naar verwachting in de loop van het 1e kwartaal 2015.

Aanleiding

Aanleiding voor het Besluit vormt de nieuwe Europese F-gassenverordening. Deze verordening is op 20 mei 2014 gepubliceerd en treedt per 1 januari 2015 in werking.

De F-gassenverordening en de ozonverordening vertonen veel raakvlakken. Daarom is gekozen voor één Besluit dat geldt voor beide Europese verordeningen.

In werking treding Besluit

Het Besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van de publicatie van het definitieve Besluit in het Staatsblad. De europese F-gassenverordening geldt wel al vanaf 1 januari 2015.

Inspraak

Tot 16 december 2014 is er de mogelijkheid tot inspraak. U kunt uw zienswijze mailen naar broeikasgassen@minienm.nl.