Verbouwing onderdeel Luchtkwaliteit

De website luchtkwaliteit is op de schop genomen. Er is een nieuwe structuur gebruikt. Dit was nodig om te voldoen aan de wens om de informatie meer praktijkgericht beschikbaar te stellen. Op deze manier kunnen we ook meer (nieuwe) informatie op een logische manier presenteren.

Verbouwing

Verbouwen kan niet zonder overlast. U zult uw weg moeten vinden in de nieuwe structuur. Door alle wijzigingen zullen uw persoonlijke links van “Favorieten” niet meer werken. Dit geldt ook voor directe links naar onze webpagina’s die u bijvoorbeeld ontving in reactie op uw vraag aan de Helpdesk.

Het verbouwen van een website is net als het verbouwen van een huis. Eerst komen de nieuwe muren. Daarna worden per kamer de wanden, vloer en plafond netjes afgewerkt. Tenslotte worden de oude en nieuwe meubels geplaatst. Nu het stof is opgetrokken kunt u voor het onderwerp luchtkwaliteit de nieuwe muren zien staan. De komende tijd gaan we verder met verbeteren en vernieuwen van het meubilair.

De nieuwe structuur

Enkele highlights van de vernieuwde site:

  • Veel lezers zijn op zoek naar informatie over NSL. Verwijzingen naar de meest gelezen pagina's hebben we bij elkaar gezet.
  • U vindt onder Regelgeving de belangrijkste wetten en besluiten in relatie met luchtkwaliteit. De belangrijkste is de Wet milieubeheer, titel 5.2: luchtkwaliteitseisen. De informatie is onder meer uitgebreid met de Wabo-omgevingsvergunning en Activiteitenbesluit.
  • In Thema's staat informatie als Ruimtelijke ordening en Luchtkwaliteit en "Rekenen en beoordelen luchtkwaliteit".
  • Onder Functies / Activiteiten vindt u informatie over luchtkwaliteit in relatie met een bepaalde activiteit of functie, zoals parkeergarages en houtkachels.
  • Rekenmodellen en tools staan nu makkelijk vindbaar bij elkaar in het hoofdmenu onder Aan de slag. U vindt daar onder andere de NSL-Rekentool, ISL3a en de NIBM-tool. Ook vindt u hier informatie over NSL Monitoring en een verwijzing naar allerlei handleidingen en handreikingen.

In dit 'vernieuwde huis' zijn de 'kamers' Thema's en Functies / Activiteiten nieuw. Hier zal nog veel informatie worden toegevoegd. Bijvoorbeeld veel informatie dat was verwerkt in een vraag-en-antwoord. Ook geven deze onderdelen meer mogelijkheden informatie naar andere delen van de site te ontsluiten.

Geef uw reactie

Graag horen we uw mening. Dit geeft ons de mogelijkheid om de website te verbeteren.