Clean Air Dialogue

Doe mee met de Clean Air Dialogue op 17 en 18 februari 2021. De Clean Air Dialogue is een mooie kans om in gesprek te gaan met de Europese Commissie, met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en met andere stakeholders over het Nederlandse en Europese luchtkwaliteitsbeleid.

Thematische sessies

Verspreid over 2 dagen zijn thematische sessies georganiseerd over beleid en over de praktische mogelijkheden voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. De voertaal is Engels vanwege de aanwezigheid van de Europese Commissie.

De volgende thema’s staan op het programma: Het Schone Lucht Akkoord, Houtstook, Lokale luchtkwaliteit, Binnenvaart, Veehouderijen en Mobiliteit.
Na elk thema is er een aansluitende sessie van een half uur waarin vertegenwoordigers van gemeenten hun ervaringen delen met projecten die door Europa zijn gefinancierd.

Deelnemers

Naast vertegenwoordigers van de Europese Commissie en het ministerie zijn ook de wethouder van Utrecht en van Rotterdam aanwezig. Verder vertegenwoordigers van verschillende andere steden, het Longfonds, TNO, RIVM en andere organisaties.

Praat ook mee. Lees het hele programma op de website van het Schone Lucht Akkoord. Daar kunt u zich ook aanmelden.