CAR II gaat uit de lucht per 2016

Vanaf 1 januari 2016 zal CAR II niet meer worden aangeboden.

Zoals al eerder is aangekondigd, eindigt deze service per 1 januari 2016. Daarna is CAR II niet langer online beschikbaar.

Wat betekent dit in de praktijk?

  • Het is vanaf 2016 niet meer mogelijk om herberekeningen uit te voeren met CAR II. Voor meer informatie over het uitvoeren van herberekeningen van CAR II situaties kunt u contact opnemen met de helpdesk luchtkwaliteit van InfoMil.
  • Nieuwe situaties kunt u doorrekenen met de NSL-rekentool of één van de andere goedgekeurde, geactualiseerde modellen die commerciële bureaus aanbieden (overzicht goedgekeurde rekenmethoden).

Sinds 23-06-2013 is CAR II versie 12 niet meer geactualiseerd en daarmee verouderd geraakt. CAR II is vanaf dat moment opgevolgd door de NSL-rekentool. Voor het doorrekenen van nieuwe situaties was CAR II dus al een tijd niet meer geschikt. Wel was de applicatie nog te gebruiken voor herberekeningen van eerder uitgevoerde berekeningen.

Helpdesk

Medewerkers van het bevoegd gezag kunnen voor ondersteuning contact opnemen met de helpdesk luchtkwaliteit van InfoMil. Niet-overheden kunnen terecht bij 'helpdesk voor bedrijven'.