Stroomschema van een berekening

Het stroomschema toont de diverse routes waarmee u een berekening in de Rekentool uit kunt voeren. In het schema ziet u een onderscheid tussen bestanden op uw eigen PC (blauw) en bestanden in de Rekentool (rood).

Vooraf op uw eigen computer

Bedenk of u uw bestand op uw PC of in de Rekentool wilt bewerken. Het lokaal bewerken van een shape of csv heeft voor- en nadelen t.o.v. het bewerken in de Rekentool.

In de Rekentool

U start een taak in de Rekentool met het scherm waarmee u bestanden vanaf uw PC kunt importeren.

De rekentool kent vier opties om mee te starten:

  • een basisbestand uit de Monitoringstool importeren vanaf uw PC;
  • een CAR-bestand importeren vanaf uw PC;
  • een lege taak aanmaken zonder een bestand te importeren;
  • een basisbestand uit de Rekentool importeren vanaf uw PC.

In de Rekentool kunt u uw taak aanpassen via de kaart en/of via de tabellen.

Bij het berekenen van de taak bevriest de Rekentool uw taak. U kunt uw taak nu niet meer bewerken. Zo weet u exact waar de rekenresultaten vandaan komen. U kunt het bevroren model bekijken in de rekentool en exporteren naar uw PC.

Als u de berekende taak wilt bewerken, dan maakt u eerst een kopie van uw taak. Deze kopie kunt u wel bewerken. U kunt de kopie maken vanuit het menu 'Mijn taken'.

Bewaren op uw eigen computer

Onderaan het schema exporteert u uw taak naar uw eigen computer. Het geëxporteerde basisbestand kunt u opnieuw in de Rekentool importeren.

Een berekening, inclusief alle invoerbestanden, rekenresultaten en kopieën, blijft maximaal 3 dagen op de server bewaard.

totaal-proces