Bewegen in de kaart

De kaart van de Monitoringstool en Rekentool heeft een paar handige hulpmiddelen om snel naar de juiste plaats te gaan.

Inzoomen op een gemeente

Menu focus op jurisdictie

Met het menu aan de rechter zijde van de kaart kunt u snel inzoomen op een gemeente.

Klik op het pijltje naast 'kies jurisdictie' voor het openen van de alfabetische keuzelijst. Met de eerste letter van de naam gaat u vervolgens snel naar de gemeente die u zoekt. Klik op de naam van de gemeente waarop u in wilt zoomen. De kaart zoomt nu in op de gekozen gemeente.

Inzoomen op de kaart

De balk waarmee u in kunt zoomen Door op de + te klikken zoomt u in. Door op de – te klikken zoomt de kaart weer uit. U kunt ook het 'wieltje' van uw muis gebruiken om in- en uit te zoomen.

Linksonder in de kaart ziet u de schaal waarop u bent ingezoomd. U kunt tot maximaal 50 meter inzoomen. U moet inzoomen tot 100m/200ft op de schaalbalk voordat overdrachtslijnen zichtbaar zijn. Rekenpunten en wegvakken zijn al eerder zichtbaar.

Als de kaart onvoldoende is ingezoomd dan geeft de kaart één keer een waarschuwing bij het aanklikken van de informatie in de legenda.

Kaartbeeld verschuiven

pan-icoonMet deze functie uit het linker menu kunt u het kaartbeeld verschuiven.

Druk de linker muisknop in. Als u de muis beweegt dan sleept u de kaart mee. Laat de linker muisknop los om het slepen te stoppen.

Naar een vast punt toe gaan

locator-icoon

Met de locator kunt u een weg of rekenpunt vinden.

U kunt zoeken op:

  • XY-coördinaat (in Rijksdriehoekscoördinaten)
  • ID van het rekenpunt
  • ID van het wegsegment

De locator start met zoeken zodra u op "Lokaliseren" klikt. De kaart verplaatst zich tot het gezochte onderdeel in het midden van de kaart ligt.