App luchtkwaliteit

De app luchtkwaliteit geeft de actuele luchtkwaliteit in Nederland weer. Het geeft aan hoe gezond de luchtkwaliteit is. Zoek op luchtkwaliteit en RIVM in de app-winkel om de app te downloaden. Er is ook een webbased versie beschikbaar.

Op 23 september 2015 is de vernieuwde luchtkwaliteitsapp gelanceerd. Deze nieuwe app informeert sneller en uitgebreider over smog.

Met deze nieuwe, gratis app kan iedereen zien hoe de luchtkwaliteit in de eigen leefomgeving is. Het RIVM en de GGD hebben een luchtkwaliteitsindex ontwikkeld. Deze index geeft informatie die helpt om keuzes te maken over activiteiten. Bijvoorbeeld of het verstandig is om (intensief) te gaan sporten. Ook is het mogelijk om via de app een persoonlijk smogalert in te stellen.

De data van drie meetnetten (landelijk (LML), Amsterdam en Rotterdam) is opgenomen in de app. De app toont de actuele gemeten waarden op de meetstations. Het geeft inzicht in de mate van de gemeten luchtverontreiniging. Elk station geeft ook een verwachting voor de volgende dag. En de gebruiker kan ook terugkijken naar het concentratieverloop van de afgelopen dagen.