Berekenen

De website nsl-monitoring.nl is een hulpmiddel waarmee u het rekenbestand vanaf uw computer naar het Rekenhart kunt sturen. Via de website haalt u vervolgens de rekenresultaten ook weer op.

U kunt een taak in de Rekentool direct laten berekenen. Als u de taak eerst wilt bewerken of controleren, dan zet u dit vinkje niet aan. De taak wordt dan gepauzeerd en krijgt de status 'bewerkbaar'. Een bewerkbare taak kunt u op meerdere plaatsen laten starten met rekenen.

Direct rekenen

U kunt een bestand direct laten berekenen zonder deze tussentijds in de Rekentool te bekijken en/of te bewerken. U vindt deze optie in het startscherm van de Rekentool. In dit scherm kiest u de versie van de Rekentool, het jaar waarvoor u wilt rekenen, de bestanden die u wilt importeren en de stoffen waarvoor u rekent.

Startscherm berekening

Vink de optie ‘Rekenen zonder eerst bewerken’ aan als u na het importeren van de bestanden geen extra controle meer uit wilt voeren.. De Rekentool zal de taak dan niet pauzeren na de validatie, maar gaat gelijk door met de berekening.

Direct rekenen vanuit startscherm

Bewerkbare taak berekenen

Stel dat u het vinkje hierboven niet heeft geplaatst. U heeft dan een bewerkbare taak die u in de Rekentool kunt bekijken en bewerken met de tabellen en de kaart. Nadat u klaar bent met het bewerken en controleren van uw taak, kunt u de rekentaak vanaf meerdere locaties starten: de kaart, mijn taken of het detailscherm.

Vanuit de kaart

In de kaart staat de optie 'start rekentaak' rechts boven de legenda. Klik op deze tekst om de bewerkbare taak te laten starten met rekenen.

kaart, start berekening

Vanuit het detailscherm

U vind het icoon 'Rekenen' in het bovenste deel van het detailscherm.

detailscherm, start berekening

Vanuit het menu Mijn taken

In het menu Mijn taken staat achter elke taak een serie iconen. Het tweede icoon start de berekening van uw gepauzeerde taak.

Mijn taken, start berekening