Zuidas Flanken Amsterdam

De gemeente Amsterdam ontwikkelt op de Zuidas het nieuwe internationale kennis- en zakencentrum van Amsterdam met (inter)nationaal toonaangevende bedrijven, de RAI, en (het medisch centrum van) de Vrije Universiteit. Met de aanwijzing tot ontwikkelingsgebied kan de gemeente beter inspelen op de situatie ter plaatse.

Artikel 2.2 Chw in combinatie met artikel 2, lid 1, onder x, Besluit uitvoering Chw wijzen het project aan als ontwikkelingsgebied.

Toepasselijk gebied
Het project omvat het gebied tussen het centrum van Amsterdam en Schiphol.

Afwijking regels
Voor informatie over de afwijking van regels wijzen wij u op de algemene pagina van Afdeling 1 Ontwikkelingsgebieden.

Overzicht wijzigingen

Het project staat in het Besluit uitvoering Chw, tiende tranche.

Achtergrondinformatie
In het gebied zijn al diverse vervoersvormen aanwezig. Die beperken de mogelijkheden tot woningbouw. Voor een voortvarende en evenwichtige ontwikkeling van de Zuidas wil de gemeente met de woningbouw niet wachten tot de toekomst.

Dan zal de A10 ondergronds liggen en dat heeft een positief effect op de geluidsituatie ter plaatse. Met de aanwijzing tot ontwikkelingsgebied kan de gemeente nu al daarop inspelen. Zij kan nu al de stedenbouwkundige opzet, de woningplattegronden en de inrichting van de buitenruimte afstemmen op de beoogde woonkwaliteiten en op de omgevingskwaliteit zoals die in de toekomst aanwezig zijn.