Vuurwerk nieuwsbrief 1

Opbouw ponton
Vuurwerk nieuwsbrief 1

Vuurwerkevenement vanaf een ponton op het water

Voor het afsteken van vuurwerk vanaf een ponton op het water geldt verschillende wet- en regelgeving. Dit nieuwsbericht geeft een overzicht van deze wet- en regelgeving en aandachtspunten bij het opstellen van een ontbrandingstoestemming.

Voldoet pyropackcontainer met het huidige Nederlandse consumentenvuurwerk?

De pyropackcontainer is een metalen kist die in 2002 is ontwikkeld door Pyropack B.V. in samenwerking met TNO. De pyropackcontainer is ontwikkeld om consumentenvuurwerk dat is uitpakt (onverpakt) te vervoeren en op te slaan volgens de regels voor verpakt consumentenvuurwerk.

Zarges kisten niet getest met vuurwerk

Voor het vervoer van vuurwerk voldoet elke verpakking die is getest met dat specifieke vuurwerk waarvoor een erkenning van de classificatie is verleend. Een Zarges kist voldoet niet als verpakking voor het vervoer van (consumenten)vuurwerk omdat deze verpakking niet is getest met vuurwerk.

Heeft u Ideeën voor de landelijke vuurwerkdag 2017?

Vorig jaar is de eerste landelijke vuurwerkdag georganiseerd door Kenniscentrum InfoMil en de Landelijke Werkgroep Vuurwerk Coördinatoren (LWVC). Om ook dit jaar een succesvolle landelijke vuurwerkdag te organiseren vragen we ideeën en suggesties over onderwerpen en opzet van de dag aan u.